Whyte liian kova Heleniukselle

Ison-Britannian Dillian Whyte oli odotetusti liian kova Robert Heleniukselle raskaansarjan MM-ottelun esiottelussa. Kamppailu Cardiffin kehässä päättyi kotikehän nyrkkeilijän ylivoimaiseen pistevoittoon, joka kirjattiin lukemin 119-109. 119-109 ja 118-110.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Helenius väläytti niitä kykyjä, jotka kerran nostivat hänet raskaansarjan kuumimmaksi lupaukseksi maailmassa. Tunnustelevassa avauserässä Helenius tulitti vanhan bravuurinsa, vasemman käden hämäyksen ja oikean vartaloiskun todella näyttävästi. Toinen erä oli vuorostaan selvästi suomalaisen, joka väisteli taitavasti ja iski hyviä vastaiskuja. Erän lopussa näytti jopa siltä, että Whyte oli hetkellisesti vaikeuksissa.

Kolmannessa erässä nähtiin kuitenkin tuo viime vuosilta valitettavan tutuksi käynyt suoritustason notkahdus. Heleniuksen vasen jabi katosi ja oikeasta sammui terä, kun taas The Ring -lehden seiskahaastaja lisäsi tahtia ja pääsi kävelemään koukkuetäisyydelle vaivattomasti. Ilmeiseksi kävi, että Heleniuksen kuntopohja ei yksinkertaisesti riittänyt MM-kehään tähyävän britin kyydissä pysymiseen.

Jatkossa kamppailu kävi varsin yksitoikkoisesti Whyten tehdessä aloitteet ja Heleniuksen peruutellessa köysiin ja keskittyessä suojaamiseen joka erässä. Helenius kesti urhoollisesti Whyten nitisevät vartalokoukut sekä useita näyttäviä pääosumia, mutta suomalaisen omat hyökkäykset jäivät pariin yksittäiseen osumaan. Whyte grillasi Heleniusta kamppailun loppuun asti tyrmäystä hakien, mutta suomalainen oli lopulta enemmän uupunut kuin sekaisin missään kamppailun vaiheessa.

Ero maailman huippuun oli selvä ja lopulta Helenius oli vailla mahdollisuuksia, mutta viime vuosien vaikeudet huomioiden Helenius saavutti jonkinasteisen moraalisen voiton selviämällä täydet erät. Brittikommentaattorit ruoskivat jälkikäteen Heleniuksen esitystä, mutta selviytymistaistelu oli tällä kertaa ainoa realistinen mahdollisuus miesten tasoeron huomioon ottaen.

Hatunnoston Robbe kuitenkin ansaitsee kovaan paikkaan nousemisesta, ja eurooppalaiselle tasolle hänellä varmasti riittää vielä annettavaa, jos miehen oma motivaatio riittää, vaikka maailman huipulle ovi on nyt salvattu. Dillian Whytekään ei pystynyt esittämään parastaan ja häneltä tarvitaan lisää tehoja, mikäli hän mielii nujertaa Deontay Wilderin seuraavaksi kaavaillussa titteliottelussa. Whyten ottelurekordi kohosi lukemiin 22-1, Helenius kärsi nyt toisen tappion 25 voiton lisäksi.