Walesin mestari haastaa Niklas Räsäsen Kotkassa

tobias webb
”Drummer Boy” Niklas Räsäsen, 28, nopea tunkeutuminen kohti ylemmän keskisarjan Euroopan kärkeä jatkuu Kotkan Steveco-Areenalla 3.10.2015. Kaikki kymmenen ammattilaisotteluaan voittanut Räsänen kohtaa tuolloin painoluokkansa hallitsevan Walesin mestarin Tobias Webbin.

 

Yhdeksästätoista ammattilaisottelustaan vain kolme hävinnyt Webb on Räsästä kaksi vuotta nuorempi, mutta omaa siis selkeästi runsaamman ammattilaiskokemuksen, joka sisältää myös kolme kymmeneräiseksi suunniteltua ottelua. Räsänen puolestaan on lokakuussa ensimmäistä kertaa kymmeneräisen ottelun edessä.

Nopeakätisen ja teknisen walesilaisen kompastuskiviä tiellä suurempaan menestykseen ovat olleet lähinnä tyrmäysvoiton puute ja hieman heikoksi todettu iskunkestävyys. Webbin ottelulistalta (15-3-1) löytyy nimittäin vain kaksi keskeytysvoittoa ja tappioista on puolestaan kaksi tullut varsin nopeasti – toki sarjan maailman top-kymppiin kuuluville vastustajille (Rocky Fielding ja Callum Smith). Toisaalta Webb on osoittanut nyrkkeilijän kykynsä voittaessaan mm. sellaisen kuuluisuuden kuin 16 kertaa MM-titteleistä iskeneen Robin Reidin.

 

Kommentteja ottelun tiimoilta

  • On todella tärkeää, että Niklas kohtaa tässä vaiheessa mahdollisimman laadukkaita vastustajia ja vielä niin että tyylikirjossa on laajuutta! Savonlinnassa vastassa oli väkivahva lähitaistelujyrä, nyt taas koulukirjan mukainen brittitaituri, toteaa otteluparista Räsästä valmentava Pekka Mäki.

 

  • Kaveri ei ole aiemmin Brittein saarten ulkopuolella vieraillut ja kyllä tarkoitus on tarjota niin kuumat löylyt Kotkan kehässä, ettei heti erehdy uudelleen matkalle lähtemään, lähettää puolestaan kanaalin taakse terveisinä Niklas Räsänen itse.

 

  • Kyllä ilolla voi esitellä tätä muotoutuvaa ottelukorttia! Kotimaisten kohtaamiset ovat aina sähköisiä, varsinkin kun on SM-vyökin pelissä. Ja nyt Niklaksen ottelu on tosi harvinaista herkkua! Brittejä ei ole tällä vuosituhannella montaa nähty Suomen vierailuilla. Kun saadaan Kotkaan vielä paikalliset google-työmaan englantilaiset rakennusmiehet paikalle, niin eiköhän pääottelussa tunnelma räjähdä käsiin, hehkuttaa promoottori Kai Saarainen.

 

 

Illan vahvistunut otteluohjelma

Niklas Räsänen, 10-0         vs. Tobias Webb, 15-3-1    10 erää, ylempi keskisarja

Pauli Klemetti, 4-0              vs. Timo Laine, 10-5           10 erää, keskisarjan SM-ottelu

Tomi Silvennoinen, 4-0      vs. Pertti Keita, 6-2             6 erää, kevyt keskisarja

Lassi Seppälä, 4-0              vs. TBA                               6 erää, kevytsarja

Janne Forsman, 19-2         vs. TBA                               6 erää, raskas keskisarja

Lisäksi iltaan tulee vielä 1-2 ammattilaisottelua.