Wahlströmin kruunu pelissä huomenna

Kuluvat 12 kuukautta ovat olleet suomalaiselle huippunyrkkeilylle mollivoittoisia. Sekä Edis Tatli että Robert Helenius kärsivät tyrmäystappiot Amerikan-debyyteissään, ja suuressa kehässä käyminen maksoi Tatlille lisäksi EM-tittelin. Tappioon päättyi myös Eva Wahlströmin ensimmäinen retki Yhdysvaltoihin, kun maailman parhaaksi naisnyrkkeilijäksi usein arvotettu Katie Taylor päihitti suomalaisen viime joulukuussa.

Varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa nyrkkeilylegenda Roy Jonesin järjestämässä illassa on mahdollista palauttaa Suomi-nyrkkeily voittokantaan. Ottelu Wahlströmin ja Taylorin välillä koski kevyen sarjan MM-titteliä, joka siis säilyi irlantilaisen hyppysissä. Wahlströmin haltuun jäi WBC-liiton tunnustama ylemmän höyhensarjan kruunu, jota suomalainen puolustaa huomenna jo viidettä kertaa. Ottelupaikkana on Las Vegasin Thomas & Mack Center ja vastakkaiseen kulmaan asettuu emäntämaan Ronica Jeffrey.

36-vuotias Ronica ”Queen” Jeffrey on koonnut numeroiden valossa vaikuttavan listan 17–1, tosin voitoistaan New Yorkista kotoisin oleva nyrkkeilijä on saavuttanut tyrmäyksellä vain yhden. Viimeisimmän ottelunsa Jeffrey kävi kahta painoluokkaa alempana ylemmän kääpiösarjan puolella, mutta aiemmin hän on voittanut tittelit sekä höyhen- että ylemmässä höyhensarjassa, joten mitenkään uuteen tilaisuuteen hän ei perjantai-iltana joudu.

Tyylillisesti Jeffrey on hieman Wahlströmiä muistuttava, taitava, runsaasti liikkuva ja hyökkäyspaikat tarkoin valikoiva ottelija. Erityisen nopea hän ei ole eikä ottelulistan perusteella kummoinen iskijä, tosin Wahlströmin omakaan tyrmäyslukema ei ole kolmea suurempi.

Vastustajaansa kaksi vuotta vanhempi Wahlström on nakuttanut listalukemat 22-1-1 (3). Pitkäaikaisen yhteistyönsä valmentaja Risto Merosen kanssa viime vuonna päättänyt Wahlström on kehässä aina huippuunsa harjoitellut ja tarpeettomia riskejä kaihtava mutta kaikkensa antava nyrkkeilijä. Tayloria vastaan suomalaisella loppui kesken niin fysiikka kuin tekninen osaaminenkin, mutta tuleva haaste ei ole mittakaavaltaan samaa luokkaa. Lisäksi tuleva pääottelutilaisuus osoittaa sen, ettei maailman huipulla selkeä tappiokaan ole kuolinisku: ammattimaisella esityksellä tarjoutuu uusiakin työtilaisuuksia, ja mahdollinen suomalaisvoitto nyt avaisi varmasti lisää kiinnostavia mahdollisuuksia.

Kansainväliset vedonlyöntitoimistot ovat tehneet Wahlströmistä suuren ennakkosuosikin. Boxrec-sivusto listaa suomalaisen edelleen painoluokkansa kakkoseksi maailmassa, kun Jeffreyn sijoitus kahta sarjaa alempana on toisella kymmenellä. Helppoa iltapuhdetta ei kannata odottaa, mutta Wahlströmin rutiinin pitäisi riittää pistevoittoon, vaikkakin uudella mantereella ne ovat olleet suomalaisille tiukassa.