Wahlströmin ja Asikaisen kommentit Kisahallin otteluista

Amin Asikaisen ja Eva Wahlströmin ennakkoanalyysi Kisahalli Fight Nightin mestaruusotteluista: ”Haapojan matsi ei kestä täyttä aikaa”

WBC-liiton ylemmän höyhensarjan hallitseva maailmanmestari Eva Wahlström ja entinen keskisarjan Euroopan mestari Amin Asikainen uskovat suomalaisten menestykseen maaliskuun EU-mestaruuskamppailuissa.

Töölön Kisahallissa isketään 25. maaliskuuta kahdesta Euroopan ammattinyrkkeilyliiton EU-mestaruudesta. Juho ”Härmän Häjy” Haapoja (27–7–2) kohtaa alemman raskaansarjan mestaruuskamppailussa Italian Leonardo Bruzzesen (17–2), ja Petteri Fröjdholm (11–0) saa vastaansa Belgian Faroukh Kourbanovin (12–0) taistelussa ylemmän höyhensarjan herruudesta.

Amin Asikainen ja Eva Wahlström odottavat erityisesti Haapojalta näyttävää voittoa. Molemmat näkevät italialaisen taidoissa selviä puutteita, joita vahvalyöntinen ylihärmäläinen voi hyödyntää.

”Juholla on nyt hyvä paikka voittaa EU-titteli. Uskon, että Haapoja katkaisee ottelun puolivälin paikkeilla. Ennustan näyttävää voittoa kotikehän miehelle”, sanoo Asikainen, joka itse voitti keskisarjan EU-mestaruuden vuonna 2006 ja jatkoi siitä menestyksekkäästi EM-otteluun.

”Bruzzese on tosi avonainen ja tekee virheitä. Jos Juho alkaa heti alusta painostaa kädet huolellisesti ylhäällä, paikkoja tulee koko ajan enemmän sitä mukaa kuin Bruzzese väsyy. Sanoisin, että Juho lopettaa matsin kuudennessa erässä”, Asikainen jatkaa.

Wahlström puolestaan arvelee, että Haapojan edellinen ottelu unkarilaista Tamás Lődia vastaan lupasi hyvää Kisahallia ajatellen. Härmän Häjy tunnetaan aggressiivisena, iskujenvaihtoihin ilomielin heittäytyvänä taistelijana, mutta viime vuonna Seinäjoella käydyssä kamppailussa Haapoja muistutti, että hän on myös taitava ja taktisesti kypsä nyrkkeilijä.

”Kun katsoin videolta Bruzzesen otteita hänen edellisessä EU-matsissaan Maurizio Lovagliota vastaan, hän nyrkkeili minusta aika harkitsemattomasti”, Wahlström sanoo ja jatkaa:

”Bruzzese vaikutti aggressiiviselta, ja hän saattaa olla alkuerissä vaarallinen. Tarkalla nyrkkeilyllä ja sopivalla prässillä aukeaa kuitenkin Juholle hyviä paikkoja. Uskon, ettei matsi kestä täyttä aikaa, vaan Haapoja katkaisee sen jossain puolivälin paikkeilla.”

Asikaisen ja Wahlströmin mielestä Petteri Fröjdholmilla on edessään suurempi haaste. Kahden voittamattoman nyrkkeilijän kohtaamisessa on monta muuttujaa, joista vähäisin ei ole se, että kysymyksessä on kummankin ensimmäinen 12-eräinen ottelu.

Kaksitoista kolmen minuutin erää on äärimmäistä kestävyyttä vaativa urakka. Kevyemmissä painoluokissa huipputason ottelut ovat jatkuvaa iskumyllyä, eikä hyvin mennyt alku merkitse mitään, jos ottelijan kunto loppuu viimeisissä erissä.

”Se joka alussa hosuu, se lopussa väsyy”, Wahlström sanoo. ”Pitkät ottelut vaativat kypsyyttä. Matsia täytyy katsoa pitkällä tähtäimellä, rakentaa sitä pikkuhiljaa. Vastustaja täytyy opettaa tekemään virheitä.”

”Veikkaan, että Fröjdholmilla on edessään vaikeampi ilta kuin Haapojalla. Sen perusteella, mitä olen videolta nähnyt, Kourbanov vaikuttaa nälkäiseltä. Luulen, että Kisahallissa mennään täydet erät”, Wahlström jatkaa.

Asikainen pitää Fröjdholmia ennakkosuosikkina, vaikka ilmaiseksi mestaruus ei tule. Pitkä kamppailu täytyy taktikoida oikein, ja koetus saattaa tuoda kummallekin ottelijalle yllätyksiä.

”Pitkissä matseissa ei kannata näyttää heti alussa kaikkea, mitä osaa. Täytyy rauhassa voittaa eriä ja nyrkkeillä tarkasti. Kourbanovilla ei videoiden perusteella pysy paketti ihan kasassa, joten Petterille aukeaa varmasti paikkoja”, Asikainen sanoo.

Fröjdholm on vasenkätinen, mikä on Asikaisen mukaan vielä tälläkin tasolla nyrkkeilyssä huomattava etu. Vahvemman takakäden vartalolyönnit iskeytyvät vasurilla kipeästi maksan kohdalle, ja vasenkätinen nyrkkeilijä pääsee luontevammin kiertämään pois vastustajan voimalyöntien tieltä.

”Kourbanov on tappioton nyrkkeilijä, mutta hän ei ole voittanut mitään todellisia nimimiehiä. Tämä on hänellekin ensimmäinen todellinen testi. Minusta belgialainen on oikein sopiva vastustaja Fröjdholmille, nyt on hyvä mahdollisuus napata mestaruusvyö Suomeen. Tulee varmasti yleisöön menevä ja vauhdikas matsi”, Asikainen sanoo.

Kisahalli Fight Nightin liput ovat myynnissä Lippu.fi:ssä. Illan voi katsoa kokonaisuudessaan suorana myös Viaplay-palvelussa.

Tapahtuman esiottelijat julkistetaan tällä viikolla.

TIEDOTE, Dominus Boxing Group