Viimeisen tittelin tähären – Haapoja hakee revanssia

Suomen tunnetuimpiin nyrkkeilijöihin lukeutuva Juho Haapoja jatkaa uraansa ainakin yhden ottelun verran. Vastaan asettuu unkarilainen Tamas Lodi, joka iski rajulla tyrmäyksellä Haapojan kanveesiin huhtikuussa Hartwall Arenalla. Haapoja saa tilaisuuden velkojen maksuun Seinäjoki Areenalla syyskuun 17. päivä.

-Olihan se edellinen tyrmäystappio aikamoinen shokki. Kun ei kunnioita vastustajan lyöntivoimaa ja kävelee vain eteenpäin, niin silloin löytää itsensä kanveesista. Pelkästään oman listan siivoaminen toimii kovana motivaattorina, Haapoja sanoo.

Revanssiottelun lisäksi panoksena on Haapojan koko tulevaisuus ammattinyrkkeilijänä. Tappion koittaessa Haapoja ripustaa hanskansa naulaan ja jättää kehät muille iskijöille. Voitto Lodista tarkoittaisi viimeisen titteliottelun metsästyksen jatkumista.

-Do or die kuvaa tätä ottelua parhaiten. Focus on sataprosenttisesti tässä matsissa. Valmentaja CJ Hussein on jälleen tiimissä mukana, joten tulen viettämään aikaa Lontoossa, Haapoja kertoo.

Vuonna 2006 käydyn ensimmäisen ammattilaisottelun jälkeen Haapojan uraan on mahtunut monenlaista. Nyt edessä on kymmenvuotis juhlaottelu hänen omilla kotikonnuillaan. Seinäjoki Areenalla Haapoja on otellut kaikkiaan neljästi ja jokaisessa taistelussa tunnelma on ollut erinomainen. Tälläkin hetkellä latausta Ylihärmän tykistä löytyy enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

-On todella hienoa päästä iskemään tällainen ottelu pohjalaisyleisön eteen. Toivon, että koko Pohjanmaa on kannustamassa mut jatkoon. Takaan, että ottelussa tykitetään alusta loppuun saakka täysillä ja tällä kertaa Lodi tipahtaa ennen viimeistä kongia, Haapoja päättää.

 

Nyrkkeilyillan promoottori Kalle Keskinen uhkuu pohjalaista itsevarmuutta tulevan tapahtuman osalta.

-Olen varma, että Seinäjoki Areena tullaan myymään loppuun. Täällä Pohjanmaalla ihmisiä kiinnostaa varmasti nähdä jatkuuko Juhon ura vai ei. Sehän on tietysti varmaa, että kukaan paikallaolija ei jää kylmäksi.

Haapojan ottelu on kaavailtu 10-eräiseksi, ja se käydään hänelle vakiintuneessa alemmassa raskassarjassa (-90,7 kg). Kaikkiaan tapahtumassa otellaan seitsemän ottelua, jotka julkaistaan heinäkuun aikana. Nyrkkeilyillan televisioi ISTV. Liput (alkaen 31 euroa) tulevat myyntiin maanantaina 4. heinäkuuta Tiketissä ja Lippupisteessä.

 

TIEDOTE, Loud n’ Live