Viikonlopun ennakot: Säpinää Atlantin molemmin puolin

Jos etsii lauantai-iltana hyvää tunnelmaa, kannattaa ottaa äkkilähtö Leedsiin. Siellä nimittäin paikallinen suosikki Josh Warrington (21-0) puolustaa Kansainyhteisön höyhensarjan mestaruuttaan australialaista Joel Brunkeria (28-1) vastaan. Warrington vetää kotikaupungissaan kovia yleisömääriä ja on nyt sen verran pitkään jatkanut voittoputkeaan, että promoottori Eddie Hearnin on pikkuhiljaa pakko alkaa suunnittelemaan miehelle myös jonkin sortin MM-ottelua. Toistaiseksi Warrigtoninin listan helminä komeilevat kaksi hyvää, mutta otteluhetkellä selvästi hiipunutta brittitähteä; Martin Lindsay ja Rendall Munroe. Haastaja Brunker sai pidettyä tappiottoman listansa 27 ottelun ajan (pääosin kotimaassaan Australiassa), vaikka olikin todella tiukoilla maailman huippuihin nähden auttamattoman keskinkertaisten Edgar Riovallen, Mike Oliverin ja Adones Aguelon kanssa. Lopulta Brunkerin kuplan puhkaisi huikean taitava walesilainen Lee Selby, joka on sittemmin voittanut IBF-liiton höyhensarjan maailmanmestaruuden. Warrington lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, vaikka hänellä ei olekaan käytössään samanlaista työkalupakkia, kuin Selbyllä, joka parhaimmillaan leikitteli Brunkerin kanssa. Ottelusta muodostunee kova ja suhteellisen tasainen, mutta odotettavissa on, että kotikehän miehen käsi nousee voiton merkiksi ilmaan kahdentoista erän jälkeen.

Sunnuntai ei perinteisesti ole kovinkaan vilkas nyrkkeilypäivä, mutta tänä sunnuntaina Teksasissa otellaan ihan komeissa puitteissa. Kyseessä on nyrkkeilyn tämän hetken ykkösvaikuttajan, mystisen Al Haymonin, PBC-formaatin ilta, joka näytetään USA:ssa ilmaiskanava CBS:llä paikallista aikaa iltapäivällä. Nimellisesti pääottelussa kohtaavat edellisessä ottelussaan WBC-liiton ylemmän keskisarjan MM-tittelin vanhalle Suomen kävijälle Badou Jackille menettänyt Anthony Dirrell (27-1-1) ja meksikolainen, lukemattomia kertoja huipputasolla kierrätetty Marco Antonio Rubio (59-7-1). Kyseessä on Dirrellille helppo paluu voittokantaan, sillä 35-vuotias Rubio on jo parhaat päivänsä nähnyt, eikä hänen mainetekonsa ole koskaan ylemmässä keskisarjassa tapahtuneetkaan. Edellisessä ottelussaan vajaa vuosi sitten Rubio ei onnistunut pääsemään keskisarjan painoihin ja sai lopulta kehässä Gennady Golovikinilta reilut neljä minuuttia kestäneen selkäsaunan. Dirrell ei todennäköisesti selviä urakasta ihan yhtä nopeasti, mutta täyttä aikaa (10 erää) Rubio ei yhdysvaltalaisen kyydissä tule jaksamaan.

Teksasin illan mielenkiintoisin ottelu on kuitenkin englantilaisen Jamie McDonnellin (26-2-1) ja kuuluisan japanilaisen Kamedan nyrkkeilyperheen nuorimman edustajan Tomokin (31-1) uusintaottelu, jossa on panoksena WBA-liiton kääpiösarjan mestaruus. Molemmat ottelijat ovat vähintään kerran sarjassaan mestaruusvyön valloittaneet; McDonnell IBF- ja WBA-liittojen, ja Kameda WBO-liiton (jonka vyöstä hän luopui ennen McDonnellin kohtaamista). Miesten ensimmäinen kamppailu toukokuussa (niin ikään Teksasissa) oli vauhdikas koitos, jossa McDonnell sai kerätä itsensä kertaalleen kanveesiltakin, mutta oli kuitenkin ottelun lopussa äärimmäisen niukasti kaikkein tuomareiden pistekorteissa edellä 114-113. Koska ottelu oli niin viihdyttävä, ja kun Haymonin ottelija (Kameda) vielä hävisi, saatiin uusintaottelu aikaan ilman sen suurempia ongelmia. Kamedan leirissä ollaan vahvasti siinä uskossa, että ensimmäisen ottelun pistetappio on puhdas vahinko, eikä McDonnelilla ole mitään mahdollisuuksia temppua uusia. Brittileirissä sen sijaan ollaan selvästi närkästyneitä japanilaisen ”tuurivoitto”-huuteluista, ja McDonnell onkin saapunut Teksasiin ainoana aikomuksenaan ottaa toinen voitto – tällä kertaa tosin tavalla, joka ei jätä sijaa spekuloinneille. Odotettavissa on tälläkin kertaa äärimmäisen tasainen kamppailu, jonka voittajaa ei tiedetä ennen kuin viimeinenkin pistekortti on saatu ynnätyksi.

VILLE NIEMONEN