Viikon kuulumiset: Enbom ja Koivula kehään tänään. Helenius sparraa ja ottelee USA:ssa. Tatli jatkaa uraansa.

Lahtelainen Sami Enbom, 31, (18-2 10KO) nousee tänään kehään Firenzessä, Italiassa alemman raskaansarjan (Cruiser) ottelussa. Vastaan nousee kuusi vuotta nuorempi prospekti, Fabio Turchi (16-0 12KO). Raskaan keskisarjan painojen (Light heavy) tuntumassa uransa parhaat ottelut otelleelle Enbomille tämän päivän vastus tulee valitettavasti olemaan liikaa. Fabio Turchi on nuori, nälkäinen nouseva kyky ja ottelee luonnollisessa painoluokassaan. Illan otteluun on arvottu panokseksi WBC-liiton international silver -titteli, joten voittaja saa automaattisesti rankkauksen ko. liiton toimesta varsinaiselta listaltaan. Jo uransa kertaalleen lopettanut Enbom käy siis ulosmittaamassa numeroiden valossa hyvältä näyttävän rekordinsa. Lyhyt iltapuhde tiedossa.

Jussi Koivula jälleen reissussa

Kahdella edellisellä ulkomaan reissullaan erinomaisia otteita väläytellyt Jussi Koivula, 35, sen sijaan nousee kehään Lavalissa, Ranskassa Euroopan Unionin välisarjan (Welter) mestaruusottelussa. Vastassa tällä kertaa kotikaupungissaan otteleva Jordy Weiss, jolla 22 ottelusta yhtä monta voittoa, joista kolme keskeytyksellä, joten mistään tyrmääjästä ei ole kyse. ”El Gitano” , ”mustalainen” lempinimeä kantava Weiss on otellut kaksitoista erää vain kahdesti aikaisemmin, voittaen toki molemmat ottelut pistein.

Yleensä pirteästi ulkomaan kehissä esiintyneen Koivulan kunto on mysteeri sillä viimeisimmästä, raikkaasta, tosin tappiollisesta, ulkomaan ottelusta, jossa vastustaja pääsi tutustumaan kanveesiin on jo puolitoista vuotta ja viime kesän Mikkelin nelieräinenkin oli tamperelaiselta heikko.

Nähtäväksi jää väläyttääkö Tampereen yksinäinen mohikaani kykyjään vielä viimeisen kerran. Pehmeäkätiselle Weissille teknisesti taitava Koivula voi olla sitkeä kanto kaskessa.

Robert Helenius pronssipommittajan kanssa kehään

Ahvenanmaalla majaansa pitävän raskaansarjan Robert Heleniuksen tulevasta vastustajasta on arvuuteltu jo pitkään. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Helenius ottelisi kesällä puolalaista Adam Kownackia, 30, (19-0 15KO) vastaan kesällä yhdysvalloissa. Sitä ennen ahvenanmaalainen käy sparraamassa itseään Deontay Wilderia ennen ”Bronze bomberin” toukokuista ottelua. Wilder lienee maailman kovalyöntisin pugilisti, joten ainakin otteluharjoitus on riittävän kovaa Kownackia ajatellen.

Edis Tatli jatkaa uraansa tappiosta huolimatta, MM-unelma elää yhä

Ammattinyrkkeilijä Edis Tatlin odotettu ottelu New Yorkin Madison Square Gardenissa 20.4. päättyi karvaaseen tappioon. Taitava ja kovalyöntinen Teofimo Lopez osui suomalaiseen viidennessä erässä rajulla voimaiskulla vartaloon, ja Tatli kuunteli kehätuomarin täyden luvunlaskun. Ottelu päättyi ajassa 1:32.

Tappion myötä julkisuudessa on spekuloitu sillä, jatkaako Tatli vielä nyrkkeilyä. Tatli sekä valmentaja-manageri Pekka Mäki haluavat nyt ilmoittaa, että ura jatkuu eivätkä tavoitteet ole muuttuneet.

“Lopez-ottelu kulki aluksi pääpiirteittäin suunnitelmiemme mukaan. Juuri, kun oli tarkoitus aktivoitua, hyökätä ja lisätä painostusta, Lopez osui hyvällä oikealla vartaloon”, Tatli sanoo ja jatkaa:

“Olen pettynyt, että kyvyistäni nähtiin pelkkä alkusilaus, kun ottelu oli vasta alkamassa. Vaikka tappio nyt kirpaisee, urani jatkuu. Tulen vahvempana takaisin enkä ole luopunut tavoitteestani voittaa maailmanmestaruus.” Kertoi Tatli tiedotteessa.

TUUKKA KOISTINEN