Valmentajan ennustus: Eva Wahlström tyrmätään

Anna Sikora

Anna Sikora
Anna Sikora

Potkunyrkkeilyn maailmanmestari Anna Sikora, 23, saapui Suomeen torstai-iltana. Lauantaina puolalainen kohtaa kehään palaavan Euroopan mestarin Eva Wahlströmin, 33, Barona Areenalla Espoossa.

Sikoran valmentajalla Jerzy Radomskilla on selkeä käsitys siitä miten mestarien kohtaamisessa tulee käymään.

– Kolmannessa erässä ottelu päättyy. Anna voittaa tyrmäyksellä, Radomski ennustaa.

– Wahlström on hyvä nyrkkeilijä, mutta Anna on erittäin hyvä. Siinä on ero.

Kamppailu-urallaan potkunyrkkeilyn maailmanmestaruuden lisäksi muun muassa thai-nyrkkeilyssä Euroopan mestaruuden voittanut Sikora ei itse tiedä Wahlströmistä mitään.

– En ikinä katso vastustajieni otteluita etukäteen. Tiedän vain että olen itse hyvässä kunnossa ja kaikki on mennyt hyvin. Valmentajani on laatinut Wahlströmin otteluita ja taktiikan videoiden perusteella, Sikora kertoo.

Oikeusmurha Ruotsissa

Viimeiset kolme otteluaan voittanut Sikora on vieraillut kerran aiemmin Pohjoismaissa. Viime vuonna hän hävisi Ruotsissa erittäin kyseenalaisesti Anna Donatella Hultinille, joka arvostettu Wahlströmin EM-tittelin ykköshaastajaksi.

– Ilman muuta voitin sen ottelun. Tiedän sen itse ja kaikki paikalla olleet sanoivat samaa. Kaikki paitsi ruotsalaiset arvostelutuomarit, Sikora sanoo hymyillen.

Euroopan mestari Eva Wahlström palaa lauantaina kehään yli puolentoista vuoden sairaslomalta. Wahlströmin ja Sikoran välinen ottelu on kaavailtu kuuden erän mittaiseksi.

Naiset tapaavat ensimmäistä kertaa Ravintola Namussa perjantaina klo 16.00 pidettävässä punnitustilaisuudessa, jonne yleisöllä on vapaa pääsy.

Tapahtuman pääottelussa voittamaton ”Prince” Edis Tatli kohtaa kaksinkertaisen maailmanmestarin Mzonke Fanan Etelä-Afrikasta. Suomalaisista kehässä nähdään myös Jussi Koivula, Eemeli Katajisto, Niko Jokinen ja Niklas Räsänen.

Liput tapahtumaan myy Lippupalvelu.Fi. MTV3 MAX ja Katsomo.Fi televisioivat tapahtuman.