TV-ennakko: Krasniqi-Brähmer


Robin Krasniqi 43-3 (16 tyrmäystä)
Robin Krasnqi on 27-vuotias, Kosovosta lähtöisin oleva saksalaisnyrkkeilijä. Ammattilaisuransa hän aloitti juuri täysi-ikäiseksi tultuaan, ja on vuosikymmenen mittaisella taipaleellaan ehtinyt koota komeat listalukemat. Uransa alkuvaiheessa Krasniqi etsi vielä paikkaansa nyrkkeilymaailmassa, ja hänen painoluokkansa vaihteli keskisarjasta alempaan raskaaseen sarjaan.  Kolmesta ensimmäisestä ottelustaan saksalainen hävisi kaksi. Sen jälkeen tahti kuitenkin muuttui ja voittoja on kertynyt tilille kunnioitettava määrä.
Krasniqin vastustajien taso oli pitkään kehno, mikä lihotti hänen voittolistansa harhaanjohtavaksi, mutta viimeisissä kamppailuissaan hän on kyennyt kukistamaan kohtuullisen tason tekijöitä, viimeksi Puolan Dariusz Sekin, joka tällä hetkellä on Euroopan ranking-listalla viidentenä haastajana. Ainoa kokeilu maailman huipulla tosin päättyi tappioon, kun Ison-Britannian Nathan Cleverly nuiji Krasniqin huhtikuussa 2013 antamatta tälle yhtään kahdestatoista erästä.
186-senttinen Krasniqi on suhteellisen ulottuva ja hyvään tekniikkaan, liikkeeseen sekä suoriin luottava pistenyrkkeilijä. Erityisempää iskutehoa hänellä ei ole, joskin hänen oikea koukkunsa on kohtuullisen napakka ja kääntyy tarvittaessa myös kohokoukuksi. Myös saksalaisen iskunkestävyys on vielä mittaamatta. Krasniqi on Euroopan mestari Igor Michalkinin kolmas haastaja, ja myös WBA-liitto on noteerannut hänen otteensa ja taustavoimansa haastajapaikan arvoisiksi.

 

Jurgen Brähmer 45-2 (33 tyrmäystä)
Jurgen Brähmer tunnustetaan yleisesti raskaan keskisarjan kärkijoukkoon: hän on The Ring -lehden maailmanlistalla maailmanmestari Adonis Stevensonin neljäs haastaja, edellään Sergei Kovalevin, Bernard Hopkinsin ja Jean Pascalin kaltaiset tähdet, ja samalle sijalle hänet listaa myös Fightnews-sivusto.
Varsinaisesti maailman parhaita nyrkkeilijöitä 36-vuotias, vasenkätinen saksalainen ei ole koskaan kohdannut eikä ole siihen totisesti pyrkinytkään. Sen sijaan WBA-liiton ja Sauerland-tallin varjeluksessa hän on kohdannut hyvän eurooppalaisen tason tekijöitä ja selviytynyt näistä tähän saakka tyylikkäästi. Samaan kategoriaan lasketaan etukäteen myös lauantainen vastustaja Krasniqi.

181-senttinen Brähmer oli menestyksekäs amatöörivuosinaan ja voitti muun muassa junioreiden maailmanmestaruuden vuonna 1996. Kotimaassaan hänestä puhuttiin vuosisadan nyrkkeilylupauksena, ja odotukset olivat korkealla, kun hänen ammattilaisuransa alkoi 1999. Myös ammattilaisena hän on saavuttanut hyviä voittoja napaten esimerkiksi WBO-liiton mestaruuden vuonna 2009, mutta varsinaista kansainvälisen luokan tähteä hänestä ei ole tullut. Tappionsa Brähmer on kärsinyt Mario Veitille sekä Hugo Herman Garaylle useita vuosia sitten.
Jurgen Brähmer on erittäin monipuolinen nyrkkeilijä: hän on teknisesti etevä, nopea ja iskee terävästi. Viimeisimmässä ottelussaan hän nitisti Puolan Pawel Glazewskin vartaloiskulla vajaassa minuutissa, ja kaikkiaan hän on lyönyt vastustajansa ulos alle kolmen erän parikymmentä kertaa. Hän on myös osoittanut pystyvänsä ottelemaan tehokkaasti sekä taitonyrkkeilijöitä että koukkukoneita vastaan. Suoranaisia heikkouksia saksalaisella ei ole, joskin on todennäköistä, ettei hänen oma kovuutensa aivan riittäisi sarjan kärkinelikkoa vastaan.

 

Ottelu
Robin Krasniqin resepti lauantaita ja Rostockin kehää varten on selvä: liikettä pois Brähmerin vasemman käden voimaiskujen alta ja omilla suorilla pisteitä. Otteluun suosikkina lähtevä Brähmer vuorostaan yrittää varmastikin saada voimaetunsa esille: hänen tehtävänään on kyetä satuttamaan Krasniqia ja pakottaa tämä keskittymään itsensä varjeluun erävoitoista kamppailemisen sijaan.

Ennakkoon kamppailu vaikuttaa suhteellisen tasaiselta, mutta Krasniqin voitoksi sen on vaikeaa nähdä kääntyvän. Hän ei ole niin paljoa Brähmeriä nopeampi tai ulottuvampi, että voisi etunsa turvin pysytellä vastustajansa iskunkantaman ulkopuolella, ja koukkusodassa hän jää vääjäämättä kakkoseksi. Kahden teknisen nyrkkeilijän kohtaamisessa Brähmer on yksinkertaisesti luokkaa kovempi, kokeneempi ja monipuolisempi.

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Nelonen Pro -kanavalla.