Tomi Silvennoinen on nimetty EU-titteliotteluun

Porvoolainen ammattinyrkkeilijä Tomi Silvennoinen, 24, on nimetty toiseksi viralliseksi haastajaksi otteluun avoimesta ammattinyrkkeilyn ylemmän välisarjan (69,9 kg) Euroopan Unionin mestaruudesta.

Mestaruusottelu on alustavasti suunniteltu käytäväksi 14. maaliskuuta Barcelonassa ja vastustajaksi asettuu paikallinen veteraani-iskijä Isaac Real, 38. Real on ammattilaisena iskenyt 24 kamppailustaan 20 voittoa, joista 11 ennen täyttä aikaa. Hän on aiemmin ollut ylemmän välisarjan Euroopan mestari kolmen kuukauden ajan kesällä 2014 ennen niukkaa pistetappiotaan tulevalle ammattilaisten ja entiselle amatöörien maailmanmestarille Saksan Jack Culcaylle.

Jo 18-vuotiaana ammattilaisdebyyttinsä iskenyt, mutta harvakseen otellut Silvennoinen iski itsensä eurooppalaisten haastajien joukkoon viime huhtikuussa, kun hän vieraili tyrmäävästi Ranskan Blagnacissa. Neljännen erän voitto Sirak Hakobyanista toi Silvennoiselle mukanaan myös WBC-maailmanliiton nuorten mestaruuden, Kaiken kaikkiaan Silvennoisen ammattilaislista sisältää yhdeksän voittoa ja yhden pistetappion.

Lähde: tiedote

Tomi Silvennoinen