Tomi Honka haastaa kaksinkertaisen maailmanmestarin

Tomi Honka, kuvaaja Antti Latva-Kyyny

Paikkaa Rion olympialaisiin tavoitteleva raskaansarjan nyrkkeilijä Tomi Honka pääsee mittamaan kykynsä kaksinkertaista maailmanmestaria ja olympiahopeamitalisti Clemente Russoa vastaan. Honka kohtaa Russon torstaina 4. helmikuuta ja lauantaina 6. helmikuuta Italiassa pidettävissä tapahtumissa.

Tomi Honka, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Tomi Honka, kuvaaja Antti Latva-Kyyny

Italian Assisissa jo viikon ajan harjoitusleirillä ollut Tomi Honka, 23, odottaa vesi kielellä pääsemistä kilpakehään kahdessa viime olympialaisissa loppuotteluun asti yltäneen Clemente Russon, 33, kanssa.

– Olen innoissani tulevista matseista. On hienoa päästä kehään tuon tason kaveria vastaan. Lähden näyttämään kotiyleisölle, että Russokin on vain ihminen, Honka kertoo.

– Leirillä olemme harjoitelleet kovaa. Aamuisin aloitamme treenit kello 07.00, toinen treeni on kello 11.30 ja kello 17.15 on ollut iltaharjoitus. Leirillä on mukana lukuisia arvokilpailumitalisteja. Tämä on hyvä startti olympiavuoteen!

Italiassa leireilevät suomalaisista olympiatyylin nyrkkeilijöistä myös Muhammad Abdilrasoon, Lev Kolyasin ja Khamzat Yakhiev. Suomalaiset ovat Italiassa yhdessä Viron maajoukkueen kanssa. Suomen entinen päävalmentaja Ervin Kade on ansiokkaasti toiminut yhteistyön järjestäjänä.

Myös miesten sarjaan vasta siirtyneellä Muhammad Abdilrasoonilla on kova haaste edessään torstaina. Abdilrasoon, 18, kohtaa Vinzenzo Arecchian, jonka meriittilistalta löytyy muun muassa nuorten olympialaisten kultamitali, nuorten Euroopan mestaruus ja nuorten MM-pronssimitali.

Suomalaisten ottelut Eli 4.2 Assisissa pidettävässä nyrkkeilyillassa:

52 kg Khamzat Yakhiev FIN – Manuel Cappai ITA
64 kg Lev Kolyashin FIN – Paolo di Lernia ITA
69 kg Muhmmad Abdilrasoon FIN – Vinzenzo Arecchia ITA
91 kg Tomi Honka FIN – Clemente Russo ITA

Tapahtuma alkaa torstaina kello 21.30 Suomen aikaan ja sen voi katsoa ilmaiseksi suorana lähetyksenä osoitteessa http://www.fpi.it/.