Tomi Honka debytoi Saksassa 11. maaliskuuta

Suomalainen amatööritähti Tomi Honka iskee ammattilaisdebyyttinsä maaliskuun 11. päivä Ludwigshafenissa, Saksassa. Illan pääottelussa kotikehän Jack Culcay mittelee amerikkalaisen Demetrius Andraden kanssa WBA-liiton ylemmän välisarjan MM-tittelistä.

24-vuotias helsinkiläinen, kolminkertainen olympiatyylin suomenmestari kohtaa Puolan Mateusz Gatekin (5-8 1KO) nelieräiseksi kaavaillussa alemman raskaansarjan ottelussa.

Suomenlinnasta ponnistava Honka haluaakin tarjota tyrmäävän esityksen allekirjoitettuaan hiljattain monivuotisen promootiosopimuksen Team Sauerlandin kanssa. Erityisen innoissaan nyrkkeilijä on siitä, että hän pääsee tekemään debyyttinsä korkean profiilin MM-illassa.

”On mahtavaa päästä jo debyytissä ottelemaan maailmanluokan tapahtumassa. Se tulee olemaan hieno kokemus sekä minulle että faneille. Valmistautumiseni on sujunut hyvin ja olen treenannut erittäin kovaa, saaden loistavaa sparria Suomen ykkösiskijöiltä. Aion Saksassa näyttää mistä meidät suomalaiset on tehty.”

Vastustajaansa Gatekiin Honka on tutustunut videolta.

– Näkemäni  perusteella, hän on iso, rujo kaveri, joka ei pelkää vaihtaa iskuja. Hän aloittanee ottelun vauhdikkaasti ja siksi minun pitää olla valmiina heti alusta alkaen ja otella maltilla. Aion kääntää ottelun itselleni tekemällä paljon töitä kehässä. Hyvällä liikkeellä ja etummaisella suoralla rakentelen paikkoja kovalle takakädelle. En usko, että kaveri pysyy kyydissä loppuun asti, jatkaa Honka itsevarmasti.

– Hienoa päästä näkemään Tomi tositoimissa. Uskomme, että hän voi päästä urallaan pitkälle ja nämä alkuvaiheen testit tulevat olemaan olennaisia Tomin kehityksen kannalta. Hän saa paljon hyvää kokemusta ottelemalla näin isossa tapahtumassa, ja odotamme Gatekin tarjoavan hänelle kelpo vastuksen, kommentoi promoottori Nisse Sauerland

Ottelu on katsottavissa www.viaplay.fi/fighting -palvelussa.

TIEDOTE, Team Sauerland