Tomi Honka alustaa Latvian supertähteä

Nyrkkeilyn jättimäinen WBSS-kiertue rantautuu tänään lauantaina Latviaan, jossa maan nyrkkeilijätähti Mairis Briedis aloittaa oman taipaleensa Muhammad Ali -Trophyn tavoittelussa. Samassa illassa Suomen Tomi Honka (1-0) käy uransa toisen ammattilaisottelun alemmassa raskaassasarjassa.

Vastaan Hongalle asettuu latvialainen Reinis Porozovs, joka on ammattilaisena iskenyt 8 voittoa, 12 tappiota ja yhden ratkaisemattoman. Vaikka Latviaa ei, Breidisin otteet pois lukien, yleensä yhdistetä ammattinyrkkeilymenestykseen, on Porozovs Hongalle kova haaste. 27-vuotias latvialainen on kompuroivan alun jälkeen päässyt urallaan hyvään vauhtiin ja käynyt tämän vuoden aikana hakemassa vieraskehävoitot niin Ruotsista kuin Isosta-Britanniastakin. Uransa ensimmäiseen kuusieräiseen valmistautuva Honka antaa siis tasoitusta niin kokemuksessa kuin ottelupaikassakin.

Eilisessä punnituksessa Honka painoi 88,7kg ja Porozovs 90,3kg.

Tomi Honka kävi tiistaina Radio Cityn vieraan kertomassa tulevasta ottelusta, sekä mm. esikuvistaan. Voit kuunnella podcastin täältä: https://www.radiocity.fi/ohjelmat/cityn-paiva/a-151614

Illan pääottelu on alemman raskaansarjan koitos, jonka voittaja jatkaa turnauksen välieriin ja ykkössuosikki Oleksandr Usykin vastustajaksi. Voittamaton Mairis Briedis on takonut urallaan 22 voittoa, joista 18 tyrmäyksellä. Monipuolisen taitava Briedis nujersi turnauksen alla ex-mestari Marco Huckin ja on aiemmin kukistanut myös raskaansarjan MM-haastaja Manuel Charrin.

Vastaan Briedisille asettuu Kuubasta Irlantiin kotiutunut Mike Perez, jota monet pitävät turnauksen jokerikorttina. Hyökkäävästä tyylistään tunnettu Perez nousi raskaassasarjassa maailman kymmenen parhaan joukkoon, mutta hänen nousunsa pysähtyi Venäjän Alexander Povetkiniin. 22-2-1-listainen Perez hakee nyt uralleen uutta nostetta painoluokkaa alempana.

Boxing.fi