Timo Laine uransa suurimpaan otteluun World Boxing Super Series -illassa

Ylemmän keskisarjan helsinkiläisiskijä Timo Laine, 33, nousee uransa suurimpaan otteluun kohdatessaan lauantaina 3.helmikuuta entisen WBA-liiton maailmanmestari Fedor Chudinovin kaksitoistaeräiseksi suunnitellussa WBA International-mestaruusottelussa. Ottelu on yksi pääesiotteluista Murat Gassievin ja Yunier Dorticosin välisenä käytävälle World Boxing Super Series-välierälle (joka on samalla IBF:n MM-ottelu). Tapahtumapaikkana toimii neljän vuoden takaisten talviolympialaisten jääkiekkoilun mekka – Sotshin Bolshoi Ice Dome.

30-vuotias Chudinov tunnetaan ennenkaikkea kahdesta ottelustaan saksalaista supertähteä Felix Sturmia vastaan. Toukokuussa 2015 venäläisiskijä yllätti Sturmin Frankfurtissa ja voitti WBA-maailmanmestaruuden jo kolmannessatoista ottelussaan. Yhdeksää kuukautta myöhemmin käydyn uusintaottelun vei puolestaan nimiinsä Sturm ja Chudinovin aikakausi MM-vyön haltijana päättyi. Myöskin myöhempi yritys George Grovesia vastaan jäi tuloksettomaksi. Kaiken kaikkiaan Chudinov on otellut ammattilaisena 18 ottelua, joista voittanut 16.

Kahdessa eri painoluokassa Suomen mestariksi iskenyt Laine on ollut viime vuosina Suomen työteliäin kehäammattilainen oteltuaan vuosina 2016-17 peräti 14 paidatonta kamppailua. Kaiken kaikkiaan ”Stadin mallin” ottelulistalta löytyy 21 voittoa ja yhdeksän tappiota, joista vain kaksi on kärsitty ennen täyttä aikaa.

Tunnollinen harjoittelu ja painokontrolli mahdollistaa kehään nousuun lyhyemmälläkin varoitusajalla. Sunnuntai-iltapäivästä tuli ottelumahdollisuudesta tieto, kun olin juuri salille matkalla. Vaa’alla tarkistin että 76,2 kiloa ei aiheuta ongelmia ja sen jälkeen olinkin samoin tien valmis reissuun. Toive tällaisesta tilaisuudesta onkin juuri se asia, minkä takia nyrkkeilysalille on ilta toisensa jälkeen matkannut, sanailee Laine.

TIEDOTE