Timo Laine ottelee lauantaina Romaniassa

34-vuotias helsinkiläisnyrkkeilijä Timo ”Stadin Malli” Laine ottelee ensi lauantaina Romanian Aradissa avoimesta WBO-liiton Inter-Continental -tittelistä. Laineen vastustajana kehään nousee yhdeksää vuotta nuorempi unkarilainen Mate Kis.

Laineelle ottelu on tämän vuoden neljäs. Helmikuussa Timo kohtasi erittäin lyhyellä varoitusajalla venäläisen ex-maailmanmestari Fedor Chudinovin ja kärsi tappion kulma-avustajien luovuttaessa ottelun seitsemän täyteenotellun erän jälkeen. Tuota tappiota ovat seuranneet nelieräinen pistevoitto Viron Stanislav Sergeevistä ja tuoreimpana ukrainalaisen Davyd Horokhovetsin nujertaminen jo toisessa erässä kahden viikon takaisessa Paasitorni Boxing Galassa. Kaiken kaikkiaan Timolla on takanaan 34 ammattilaisottelua, joista 23 voittoa.

Unkarin johtavan promoottorin Felix Raczin tallin nouseviin tähtiin lukeutuva Mate Kis on toistaiseksi edennyt ammattilaisena tappioitta, mutta kylläkin päätynyt peräti kahdesti ratkaisemattomaan lopputulokseen maanmiestään Renato Egediä vastaan. Ottelusaldo näyttää kokonaisuudessaan kahtatoista voittoa (yhdeksän ennen täyttä aikaa) ja kyseisiä kahta ratkaisemtonta.

Ehdottomasti lähden matkaan tarkoituksella tuoda vyö mukana Helsinkiin. En ole koskaan ennen treenannut yhtä hyvin pitkäkestoista aikaa, kun mitä nyt ollaan kesän alulta töitä tehty, kertoilee valmistautumisestaan Laine.

Tämä Romanian matsi toki varmistui vasta ”viime tipassa”, mutta itse asiassa meihin oltiin yhteydessä jo Paasitornin ottelun aikoihin, koska promoottori pelkäsi ettei alkuperäinen kongolaisvastustaja välttämättä tule viisumia ajoissa saamaan. Jatkettiin siis heti voitosta uuteen otteluun virittäytymistä ja minun onnekseni olivat viisumivirkailijat hitaita, naurahtaa Timo ottelun taustakuviosta.

Tällä kertaa on tarkoitus lähteä nimenomaisesti NYRKKEILEMÄÄN voittoa, sillä mulla pitäisi olla niin ulottuvuus- kuin liikkuvuusetukin. Kaveri on ihan vahva lähirouhija, mutta ei mikään ihmemies. Nyrkkiin se pysähtyy ja lähitaisteluihin antaudutaan vain kun tilanne on otollinen. Järki mukana kehässä niin kaveri on kesytettävissä, päättää Laine ennakkoanalyysinsa.

TIEDOTE