Timo Laine kohtaa Lihaugin Norjassa maaliskuussa

34-vuotias helsinkiläisnyrkkeilijä Timo ”Stadin Malli” Laine lähtee taas maaliskuussa ”matkatöihin”. Edessä on ammattilaisuran kymmenes ottelumatka ulkomaille vieraskehään. Norjan Bergenissä käytävässä ottelussa asettuu vastaan kotikaupungin oma iskijä Tim-Robin Lihaug, 26.

Laine on ottelumäärässä mitattuna 36 ottelullaan Suomen kokenein aktiiviammattinyrkkeilijä (Edis Tatlilla on tosin takanaan useampia ammattilaiseriä). Noista otteluista on voittoja kertynyt 24 kappaletta ja niistä kahdeksan ennen täyttä aikaa. Tuoreimman keskeytysvoittonsa Timo iski menneen viikonlopun lauantaina Vantaalla pehmittäessään latvialaisen Boriss Lesinsin toisessa erässä.

Kovaiskuisen norjalaisen ottelusaldo näyttää puolestaan lukemia 18 voittoa ja 4 tappiota, voitoista 10 on tullut tyrmäyksellä. Amatöörimeriittejä ei Tim-Robin merkittävämmin ehtinyt keräämään siirtyessään ammattilaiseksi jo 19 vuoden iässä. Tulosvertailussa yhteisiin vastustajiin näkyy Lihaugin lyöntivoima – hän on nimittäin tyrmännyt maanmiehensä Arne Ernstsenin neljännessä erässä ja haminalaisen Janne Forsmanin jo ensimmäisessä. Timo puolestaan kärsi Ernstsenille pistetappion vuonna 2014 ja voitti Forsmanin vuoden 2017 SM-ottelussa kaikin tuomariäänin.

Laineen ja Lihaugin kohtaamisen panoksena on pienempiin ammattinyrkkeilyliiton kuuluvan IBAn (International Boxing Association) Inter-Continental-titteli ja ottelu on suunniteltu 12 erän mittaiseksi. Kummallekin ottelijalle kyseessä on nyt uran toinen kerta, kun edessä on ollut tuo nykyammattinyrkkeilyn maksimimatka. Ensimmäisillä kerroilla joutuivat niin Laine kuin Lihaugkin kuitenkin antamaan periksi kesken matkan. Vastustajat olivat tosin huippuluokkaa. Laine hävisi ex-maailmanmestarin Fedor Chudinoville seitsemän erän jälkeen ja Lihaug puolestaan nöyrtyi Saksan supertähdelle Arthur Abrahamille kahdeksannessa.Selkeät sävelet tuohon otteluun on olemassa.

Kaveri lyö kovaa, mutta on myös itse osuttavissa. Tarkoitus on nyrkkeillä pisteet kotiin, väsyttää omilla vartaloiskuilla, väistää useimmat kaverin laakit ja leukaani luotan niiden muutaman perille tulevan osalta, on Laineen mielipide ottelusta.

TIEDOTE