Tatli & Wahlström puolustaa titteleitä maaliskuussa

Tatli_Eva_MitchellHallitsevat mestarit Edis Tatli ja Eva Wahlström nousevat kehään 18.3 Metro Auto Arenalla Espoossa. Euroopan mestari Tatlin vastustaja on brittiläinen Kevin Mitchell. Maailmanmestari Wahlström saa vastaansa Dahiana Santanan. Illan aikana kehään nousee myös muita kotimaisia ammattinyrkkeilijöitä.

Kevyensarjan hallitseva EBU-liiton Euroopan mestari Edis Tatli puolustaa titteliään brittiläistä 31-vuotiasta Kevin Mitchelliä (39-4) vastaan.

WBC-liiton ylemmän höyhensarjan hallitseva maailmanmestari Eva Wahlström nousee kehään vastassaan 31-vuotias Dahiana Santana (35-7) Dominikaanisesta tasavallasta.

Tatli  (26-1) voitti viime keväänä arvostetun Euroopan mestaruuden (EBU) Ranskan Yvan Mendyä vastaan käydyssä kamppailussa.  Samassa illassa Eva Wahlströmistä (16-0-1) tuli kautta aikain Suomen ensimmäinen ammattinyrkkeilyn maailmanmestari voitettuaan argentiinalaisen Natalia  Aguirren.

– Nyt Tatlille tuodaan EM-ottelun haastajaksi maailmanluokan nyrkkeilijä. Kansanyhteisöjen ja Britannian mestari Kevin Mitchell on otellut useamman kerran maailmanmestaruustitteleistä. Voitto Mitchellistä vahvistaa Tatlin statusta maailmanluokan nyrkkeilijänä ja parantaa asemaa MM-ottelusta neuvottelemiseen, kommentoi Pekka Mäki Tatlin tulevaa ottelua.

Ensimmäistä kertaa urallaan saarivaltion ulkopuolelle matkustava Mitchell on viime tietojen mukaan uhkunut voitonvarmuutta. Mitchellin promoottorin puolelta on kyselty brittinyrkkeilijän faneille lippupaketteja, joten illan tunnelmaa tulevat nostattamaan myös fanaattiset brittifanit.

Wahlströmin taidot pääsevät todelliseen testiin: haastaja Dahiana Santanalla on takanaan 42 ottelun kokemus. Entinen IBF- ja WBA-liittojen maailmanmestari Santana on otellut urallaan yhteensä 13 kertaa eri titteleistä voittaen niistä 9 ottelua.

– Vastustaja on nopea, hyvin liikkuva ja vaikea vastustaja. Evan on oteltava päättäväisesti eteenpäin millä hän pystyy murtamaan Santanan puolustuksen, sanoo Wahlströmin valmentaja Risto Meronen.

Mestaruusillassa nyrkkeilee Tatlin ja Wahlströmin lisäksi myös muita kotimaisia nyrkkeilijöitä, joista tiedotetaan myöhemmin.

Lehdistötilaisuus pidetään torstaina 4. helmikuuta klo 13.00 Metro Auto Arenalla.

Lipunmyynti alkaa perjantaina 5.2.2016 Ticketmasterissa, lippupalvelu.fi