Tatli puolustaa mestaruuttaan Turussa

Edis Tatli (29–1) kohtaa Turun Gatorade Centerissä belgialaisen Francesco Pateran (17–2) 6. toukokuuta ottelussa, jossa on panoksena Tatlin kevyensarjan euroopanmestaruusvyö. Ottelu julkistettiin lauantaisen Kisahalli Fight Night -ammattinyrkkeilytapahtuman lehdistötilaisuudessa.

Turussa nähdään tositoimissa myös WBC-liiton maailmanmestari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen.

Tatli kertoi lehdistötilaisuudessa odottavansa ottelusta ”sotaa”. Pitkäkätisellä suomalaisella on tavallisesti ulottuvuusetu, mutta tällä kertaa tilanne on toinen: Patera on ruumiinrakenteeltaan samankaltainen nyrkkeilijä kuin Tatli, joten haastaja pääsee helpommin iskuetäisyydelle. Patera tunnetaan myös kovakuntoisena taistelijana, joka pitää ottelunsa kovatempoisina, joten Tatlilla on edessään hikinen urakka.

”Olen alkanut jo valmistautua matsiin”, Tatli kertoi medialle. ”Olen tehnyt viime aikoina paljon juoksuharjoituksia, ja seuraavaksi alkavat sparrit. Minulle tuodaan todennäköisesti uusia harjoitusvastustajia Venäjältä. Patera on kova kaveri, mutta olen parantunut nyrkkeilijänä jatkuvasti, joten uskon hoitavani toukokuussa homman kotiin.”

Alemman raskaansarjan EU-mestaruusotteluunsa valmistautuvat Juho ”Härmän Häjy” Haapoja ja italialainen Leonardo Bruzzese kohtasivat lehdistötilaisuudessa toisensa ensi kertaa. Kohtaaminen pysyi ammattimaisen kohteliaana: kaksikko kätteli ja toivotti toisilleen onnea matkaan.

”Kaveri vaikutti aika rentoutuneelta, mistä se sitten kertookin”, sanoi Haapoja myöhemmin. ”Kuvitteleeko hän tulleensa Suomeen lomailemaan? Jos näin on, niin nauttikoot lomasta nyt vielä pari päivää, koska lauantaina hän joutuu minun kanssani töihin.”

Myös ylemmän höyhensarjan EU-mestaruuskamppailuun valmistautuva Petteri Fröjdholm tapasi vastustajansa, belgialaisen Faroukh Kourbanovin ensimmäisen kerran kasvoista kasvoihin. Tapaaminen jäi lyhyeksi, sillä osapuolet vain kättelivät toisiaan kuvaposeerauksen yhteydessä ja poistuivat nopeasti omiin leireihinsä.

”Eipä se nyt sen ihmeellisemmältä vaikuttanut”, voittamaton Fröjdholm sanoi vastustajastaan tapahtuman jälkeen. ”Tiestin, että se on minua pitempi kaveri, ja niinhän se olikin. Mutta niin ne ovat aina ennenkin olleet. Tätä matsia on odotettu pitkään, on hyvä fiilis lauantaista.”

25. maaliskuuta iskettävän Kisahalli Fight Nightin punnitustilaisuus järjestetään huomenna Helsingissä kello 16. Tapahtuman esiotteluissa nähdään Antti Hietala (välisarja), Niklas Hyvärinen (alempi raskassarja), Oskari Metz (välisarja), Ken-Tore Halland (ylempi välisarja) ja Jose Antonio Sanchez Romero (ylempi kääpiösarja).

Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippu.fi:ssä. Illan voi katsoa kokonaisuudessaan suorana myös Viaplay-palvelussa.

TIEDOTE, Dominus Boxing Group