Tatli kohtaa Pateran uusinnassa 12.12.

Edis Tatlin ja Francesco Pateran toisessa kohtaamisessa riittää latausta. Toukokuun kiistanalainen hajaäänitappio kaivertaa Tatlia edelleen, ja tällä kertaa suomalainen haluaa murtaa vastustajansa kerta kaikkiaan.

Turun Gatorade Centerin kehässä nähtiin viime toukokuussa hämmentynyt mies. Kevytsarjan Euroopan mestari Edis Tatli (29–2, 10 tyrmäystä) oli otellut täydet kaksitoista erää belgialaista Francesco Pateraa (18–2, 7 tyrmäystä) vastaan ja uskoi hallinneensa kamppailua – Patera oli kyllä otellut aktiivisesti, mutta Tatli oli lyönyt painavammat osumat eikä hän ollut kertaakaan vastustajansa kanssa hankaluuksissa.

Niinpä suomalainen hämmästyi, kun kehäkuuluttaja ilmoitti, että tulossa olisi tiukka hajaäänituomio. Hämmästys muuttui tyrmistykseksi, kun Tatlin sijaan belgialaisen käsi nostettiin kattoa kohti voiton merkiksi.

”Olin aivan ihmeissäni. Pidin varmana, että tuomarit erottaisivat raskaat lyöntini Pateran taputteluista. Se tuntui minusta helpolta voitolta”, Tatli sanoo.

Myös valmentaja Pekka Mäki oli typertynyt lopputuloksesta. Hän jätti välittömästi ottelun jälkeen virallisen protestin Euroopan ammattinyrkkeilyliittoon. Vaatimusta nopeasta uusinnasta ei hyväksytty, mutta Tatli nimettiin Pateran seuraavan ottelun voittajan ensimmäiseksi haastajaksi.

Tuossa vaiheessa Pateran oli tarkoitus puolustaa juuri voitettua mestaruuttaan ranskalaista Yvan Mendyä vastaan. Mendyn ajatukset olivat kuitenkin muualla, ja kun hän vetäytyi EM-kamppailusta, oli Tatli seuraavana jonossa.

Tatli on tilanteeseen tyytyväinen. Hän on janonnut revanssia siitä hetkestä lähtien, kun suomalaisen vuodesta 2015 alkaen hallussaan pitämä mestaruusvyö puettiin Pateran ylle. Koskaan aikaisemmin Tatli ei ole syyhynnyt päästä tositoimiin niin kovasti kuin nyt.

”Ei olisi suoraan sanottuna kiinnostanut mikään muu kuin uusintaottelu”, Tatli sanoo.

”Tällä kertaa annan kaverille kunnon oppitunnin. Jos viimeksi olin liian passiivinen, nyt on eri tilanne. Annan kaikkeni, ettei ottelu menisi pisteille. Joulukuussa Patera saa selkäänsä, ja minä olen jälleen Euroopan mestari.”

Pekka Mäkikin on huomannut, että Tatli on valmistautunut uusintaan aivan erityisellä intensiteetillä.

”Nyt Tatlilla on mahdollisuus korjata toukokuinen vääryys ja näyttää, kuka oikea mestari on”, Mäki sanoo ja jatkaa:

”Kaikkea tekemistä on koko valmistautumisen ajan kuvannut kova työmoraali. Uskon sen näkyvän, kun miehet kohtaavat. Tällä kertaa ottelua ei välttämättä tarvitse arvostella, mutta kaikkeen on valmistauduttu.”

The Rematch -tapahtuma järjestetään Helsingin Kisahallissa 12. joulukuuta. Illan esiotteluissa nähdään useita muitakin suomalaisiskijöitä. Lisätietoa tapahtumasta julkaistaan ensi viikolla.

TIEDOTE, Pekka Mäki