Tatli iskee EU-tittelistä 8. joulukuuta

Voittamaton suomalaisnyrkkeilijä Edis Tatli, 25, nyrkkeilee kevyen sarjan (61 kg) Euroopan Unionin mestaruudesta 8. joulukuuta Ringside Gymillä Espoon Leppävaarassa. Tatli kohtaa 12-eräiseksi kaavaillussa titteliottelussa Italian Paolo Gassanin, 34.

Molemmilla titteliottelijoilla on takanaan 18 ammattilaisottelua. Tatli on voittanut kaikki ottelunsa, kun Gassanin listalta löytyy 16 voiton lisäksi kaksi tappiota. Tyrmäysvoittoja Tatli on iskenyt neljä ja italialainen peräti kahdeksan.

Titteliottelu on Tatlin uran ensimmäinen. Valmentaja Pekka Mäen mukaan Tatlin ura on edennyt käsikirjoituksen mukaan.

– Kaikki Edisin tähänastiset ottelut ovat tähdänneet siihen että hän olisi valmis voittamaan EU-tittelin ja uskon hänen nyt olevan. Lopullinen tähtäin on kuitenkin EM- ja MM-otteluissa, Mäki sanoo.

Jokinen tositestissä

Keskisarjaan siirtyvä Niko Jokinen, 24, on tosipaikan edessä kohdatessaan venäläisen Albert Ayrapetyanin, 31, kymmeneräiseksi kaavaillussa ottelu. Kaikki 18 otteluaan voittanut helsinkiläinen on arvostettu ylemmän keskisarjan Euroopan Unionin arvolistan sijalle 16.

Berliinissä asuva Ayrapetyan on voittanut 23 ottelustaan 20. Mies lopetti nyrkkeilyn vuonna 2005 kärsittyään 11. erän teknisen tyrmäystappion Sergio Martinezille, joka on nykyään keskisarjan maailmanmestari. Mies palasi tänä vuonna kehään ja on voittanut kolmesta ottelustaan kaksi.

– Tämä on sellainen testi mikä kertoo onko Niko jo valmis voittamaan titteliotteluita. Ayrapetyan on titteliottelutason vastustaja ja voitto olisi merkittävä askel Nikon uralla, Jokistakin valmentava Pekka Mäki toteaa.

Tapahtumassa nyrkkeilee myös entinen amatööritähti Eemeli Katajisto ja voittamaton Jarkko Putkonen. Miehet kohtaavat kuusieräisissä otteluissa vastustajat Slovakiasta  Katajisto kohtaa Lubo Hantakin ja Putkosen vastustaja on  Ivan Godor.

VIP-tapahtumaan ei myydä lainkaan normaaleita lippuja. VIP-myynnistä vastaa Olli Palvas / 044 34 34 444.

MTV3 MAX ja Katsomo.Fi näyttävät tapahtuman suorana lähetyksenä.