Silvennoinen tyrmäsi Ranskassa

Espoolaistunut porvoolaisnyrkkeilijä Tomi Silvennoinen, 23, voitti myöhään perjantai-iltana WBC-liiton pienemmän tittelivyön (WBC Youth Silver) Etelä-Ranskan Blagnac’issa. Uransa kymmenennessä paidattomassa kamppailussa esiintynyt Silvennoinen tyrmäsi ranskalais-armenialaisen ikätoverinsa Sirak Hakobyanin (ottelulista nyt 17-4-1) neljännen erän loppusekunneilla. Hakobyan yritti pariinkin kertaan päästä jaloilleen, mutta jalat eivät enää kantaneet ja kehätuomarilla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin laskea kotikehän ottelija ulos.

-Valmistautuminen meni erinomaisesti ja painonpudotukset samoin nappiin, joten itseluottamus oli kohdillaan kehään noustaessa. Kaveri aloitti matsin aikamoisella raivolla, joten päätin ottaa itse rauhallisemmin ja antaa miehen päästää pahimmat höyryt pois. Kolmannen erän lopussa huomasin että vastustaja alkaa hieman väsymään ja hidastumaan. Siitä sai itse intoa ottaa aloitteita omiin käsiin, kommentoi Silvennoinen ottelun kulkua.

-Tiedettiin jo etukäteen, että kundi ryntäilee välillä leuka aika pystyssä ja siihen oli vastaiskua treenattu. Neljännen erän lopussa taka-askel – oikea suora osui kohdalleen ja saman tien tunsi miten meni vastapuoli veltoksi. Onneksi ei noussut, koska erä olisi tainnut loppua ilman että olisi saanut tilaisuutta jatkaa hyökkäystä, jatkaa Silvennoinen.

Boxing Alliance 发布于 2019年4月5日周五
Tyrmäys n. ajassa -6:30

Voitollaan Silvennoinen lunasti niitä lupauksia, joita vuoden 2018 voitot aiemmin tappiottomasta ruotsalaisesta Johannes Vinascosta ja vaarallisesta georgialaisesta Nikolozi Gviniashvilista olivat luoneet. Vieraskehässä otetun mestaruusotteluvoiton jälkeen Silvennoinen on nyt kiistatta Suomen ammattinyrkkeilyn kuumin nuoremman kaartin lupaus.

-Tosi hienoa oli saada Tomille tällainen tilaisuus ja Tomi oli           tilaisuutensa arvoinen. Nyt annetaan kaverille vähän breikkiä ja sen      jälkeen katsotaan onko edessä esimerkiksi isompi titteliottelu vai               mahdollisesti tämän vyön puolustus, kaavailee jatkokuvioita Silvennoisen manageri-valmentaja Ervin Kade.

TIEDOTE