Seinäjoen nyrkkeilyillan seuranta

Boxing.Fi seuraa Seinäjoki Areenan ammattinyrkkeilyiltaa ottelu ottelulta lauantaina 17. syyskuuta 2016.

Veli-Pekka Mattila W4 Marco Brignoli
Keskisarja, tuomaripisteet: 40-36, 40-37, 39-38

Heikkotasoinen, mutta varsin viihdyttävä ottelu, jossa taitamaton italialainen tarjosi kotikehän miehelle kelpo vastuksen. Brignoli aloitti ottelun vauhdikkaasti, mutta jätti samalla itseään pahasti auki. Kokomaton Mattila otteli maltilla ja piti päänsä järkevästi kylmänä.

Tasaisen avauserän jälkeen italialainen hyytyi ja Mattila puolestaan paransi otteitaan. Toinen ja kolmas erä menivät selvähkösti taktisesti hyvin otelleelle Mattilalle. Viimeisessä erässä italialainen hyökkäsi taas aktiivisemmin, mutta Mattila onnistui pitämään hänet aisoissa.

Kiam Thomas W6 Alisher Ashurov
Välisarja, tuomaripisteet: 60-54, 59-55, 59-56

Hyvätasoinen, kova ja viihdyttävä taistelu. Juho Haapojankin valmentavan CJ Husseinin suojatti Kiam Thomas voitti selvästi ottelun kolme avauserää. Neljännessä erässä Ashurov lisäsi vauhtia ja pakotti britin lähiotteluun. Ashrov taisteli tosissaan voitosta loppuerissä, mutta ei saanut tarvittavan hyviä osumia tarvittavan paljon perille.

Ashurovin silmäkulma aukesi pahasti ottelun aikana ja Thomasin silmäkulma turposi lähes umpeen. Ansaittu ja pistevoitto Thomasille, hänelle varmasti kehittävässä ja hyvää lisäkokemusta antaneessa ottelussa.

Giorgi Kandelaki D Mathias Eklund
Keskisarja, tuomaripisteet: 39-38, 38-39, 38-38

Heikkotasoinen ottelu, jota ei viihdyttäväksikään voi haukkua. Miehet ryntäsivät toistensa kimppuun kaukaa ja se johti usein sidontatilanteisiin. Lähellä nähtiin paljon niskaanlyömistä, johon kehätuomari ei jostain syystä puuttunut.

Eklund ei löytänyt missään vaiheessa oikeaa etäisyyttä tai saanut kunnon tuntumaa otteluun. Selviä osumia Eklund ei juurikaan saanut kokeneeseen vastustajaansa. Etenkin avaus- ja viimeisessä erässä Kandelaki osui pari kertaa hyvin. Eklund saakin olla erittäin tyytyiväinen saatuaa arvostelutuomareilta ratkaisemattoman.

David Kis D4 Mika Ritala
Ylempi höyhensarja, tuomaripisteet: 38-38, 38-38, 37-39

Kova taistelu kahden ”raakileen” välillä. Unkarilainen Kis oli kaksikosta taitavamman oloinen ja löi ottelun selvimmät osumat. Ritala puolestaan painosti väsyttävästi vastustajaansa ja nappasi erävoittoja lyömällä huomattavasti vastustajaansa enemmän. Kis oli pariin kertaa jo lähellä ratkaisua, mutta Ritala ansaitsi ratkaisemattoman sisukkuudellaan ja kovuudellaan.

Ratkaisematon oli varmasti oikea ratkaisu, vaikkei Ritalan voittokaan oikeusmurha olisi ollut. Kummallekaan ottelija ei kuitenkaan suurta kehätulevaisuuta voi povata.

Mikko Lehtinen W6 Nika Kokashvili
Höyhensarja, tuomaripisteet: 60-54, 60-55, 58-57

Vauhdikas ja varsin tasokas höyhenensarjan taisto. Lehtinen oli kaksikosta selväti taitavamman oloinen ja löi läpi ottelun selkeimmät osumat. Georgialainen kykeni kuitenkin kokemuksensa ja kovan yrityksen ansioista tarjoamaan kelpo vastuksen Lehtiselle. Ottelu alkoi Lehtisen hallinnalla, mutta etenkin kolmannessa, viidennessä ja kuudennessa erässä Kokashvili kykeni antamaan hyvin painetta Lehtiselle ja saamaan tämän passiiviseksi.

Hyvää puolustus- ja vastaiskunyrkkeilyä esittänyt Lehtinen piti kuitenkin otteen koko ajan enemmän tai vähemmän itsellään. Lehtinen jaksoi hyvin kuusi erää ja hänet palkittiin ansaitusti pistevoitolla.

Henri Kekäläinen W8 Alexey Kulikov
Keskisarja, tuomaripisteet: 79-74, 77-76, 76-76

Lyhyellä varoitusajalla otteluun lähtenyt vasenkätinen venäläinen aloitti ottelun erinomaisesti ja lähti hienosti haastamaan Kemin Kivinyrkkiä. Toisessa erässä Kulikov onnistui aiheuttamaan Kekäläisen silmäkulmaan pahan haavan ja sai tämän pahoihin vaikeuksiin. Kolmannessa erässä Kekäläinen kuitenkin ryhdistäytyi ja sai ottelun hallintaansa.

Ottelun jälkimmäisellä puoliskolla Kekäläinen vaikutti olevan jatkuvasti askeleen hieman passivoitunutta vastustajaansa. Aika ajoin Kekäläinen sai hyviä yksittäisiä osumia perille, mutta varnasti erittäin vaikeatyylinen Kulikov piti ottelun tasaisena. Ottelun vaikean alun huomioiden on Kekäläisen loppuerien otteita pidettävä tyydyttävänä. Arvostelutuomareista kaksi näki Kekäläisen voittajana ja yksi sai erävoitot tasan.

Juho Haapoja W10 Tamas Lödi
Alempi raskassarja, tuomaripisteet: 98-94, 98-95, 96-94

Huhtikuussa unkarilaiselle raskaan tyrmäystappion kärsinyt ”sotaveteraani” Juho Haapoja oli valmentajansa CJ Husseinin avulla harjoittanut itsensä huippukuntoon uusintaottelua varten. Erinomaisena taktiikkana Haapojalla oli iskeä niukkoja erävoittoja ilman iskujenvaihtoihin lähtemistä.

Alussa Haapoja vaikutti ymmärrettävästi hermostuneelta ja Lödi näytti olevan liian vahva hänelle. Pikkuhiljaa Haapoja kuitenkin rentoutui juuri sopivan verran ja hänen taktiikkansa alkoi purrra. Haapoja sai omilla otteillaan vaarallisiin vastalyönteihin erikoistuneen Lödin hyökkäämään ja hieman turhautumaan.

Ottelu pysyi erittäin tasaisena loppuun asti ja selvät erävoitot olivat vähissä. Haapoja onnistui pystymään taktiikassaan, pysyi koskemattomana ja löi voittoon tarvittamat osumat ottamatta riskejä. Myös Lödi nyrkkeili hyvin, eikä hän missään vaiheessa ollut selvästi Haapojaa huonompi. Erävoitot olivat pienistä marginaaleista kiinni ja tällä kertaa Haapoja onnistui viemään ne edukseen useimmissa erissä.