Savonlinnan tulokset

Raskaan keskisarjan Niklas Räsänen (14–1–1) joutui pettymään kamppailussaan Patrick Mendyä (17–13–3) vastaan Olavinlinnassa 26. elokuuta. Räsänen itse katsoi ansainneensa pistevoiton, mutta arvostelutuomarit merkitsivät ottelun lopulta ratkaisemattomaksi.

Monissa liemissä keitetty Mendy osoittautui yhtä hankalaksi vastustajaksi kuin odottaa sopi. Gambialais-brittiläinen kehäkettu pysyi taitavasti pois Räsäsen vahvan takakäden tieltä, otteli aggressiivisesti ja pyrki jatkuvasti vastustajansa lähelle iskemään erikoisia koukkulyöntejään.

Räsänen kyllä osui moneen otteeseen kipeästi, mutta Mendy kokosi kykeni kuittaamaan useat tilanteet omilla iskuillaan. Ottelun alku- ja loppuerät olivat selvimmin Räsäsen hallintaa, mutta keskivaiheilla Mendy piti ajoittain suomalaista ahtaalla.

Räsäsen vauhti alkoi pahasti hyytyä 7. erän kohdalla, jolloin Mendy pääsi ottelussa niskan päälle.

Jos joku epäili Eva Wahlströmin (21–0–1) kykyä pärjätä itseään isompaa vastustajaa vastaan, maailmanmestari osoitti epäilyt kertaheitolla turhiksi. Wahlström iski Irma Balijagic Adlerista (16–9) selvän pistevoiton.

Adler oli vastustajaansa pidempi, mutta hän ei kyennyt missään vaiheessa hyödyntämään ulottuvuusetuaan. Kun Adler yritti pitää Wahlströmin kaukana etummaisen käden suorallaan, Wahlström vastasi iskemällä oikean käden voimalyöntejä vastustajan käden yli.

Aivan lopussa Adler yritti painostaa maailmanmestaria aggressiivisemmin, mutta huonolla menestyksellä. Wahlström halitsi kehän tapahtumia alusta loppuun.

Tuomo Erosen (19–4) ja Giorgi Abuladzen (9–2–1) ylemmän höyhensarjan kamppailu päättyi kolmannessa erässä, kun Erosen kova vartalokoukku iski georgialaisen kanveesiin. Ottelu oli rikkonainen, kun Abuladzen kengissä ei jostain syystä ollut pitoa ja miesparka liukasteli Erosen hyökkäysten ahdistamana. Myös Eronen näytti turhautuneelta erikoisen tilanteen vuoksi, mutta kamppailun päätteeksi hän kiitti vastustajaansa urheasta yrityksestä. Abuladze oli valitettavan heikkotasoinen vastus omistautuneelle Eroselle.
Myös Jussi Koivulan (23–4–1) ja Pal Olahin (7–10–1) kohtaaminen sai erikoisia piirteitä. Vastustajaansa selkeästi taitavampi Koivula hallitsi kehätapahtumia mielin määrin ja osui tämän tästä kovalla oikealla sivukoukullaan. Olah valitti toistuvasti, että Koivula löi häntä takaraivoon, mutta tuomari näki Olahin kääntävän itse päätään niin, että lyönnit osuivat kielletylle alueelle.

Kolmannessa erässä tuomari sai tarpeekseen ja diskasi unkarilaisen. Harmistunut Koivula syytti ottelun jälkeen oikeutetusti vastustajaansa epäurheilijamaisuudesta.

Espanjasta Suomeen muuttaneen Jose Sanchezin (7–0–1) ja georgialaisen Tornike Tortladzen (11–16–1) ottelusta kehkeytyi kuusieräinen jännitysnäytelmä. Lyhyt ja vahva Tortladze puski eteenpäin herkeämättä ja osui vastustajaansa useilla kovilla yläkoukuilla. Taitava Sanchez puolestaan iski vastaan napakoita iskusarjoja ja liikkui liukkaasti pois vastustajansa tieltä.

Tortladzen voima ja iskunkestävyys aiheuttivat aluksi Sanchezille vaikeuksia, mutta kolmannesta erästä eteenpäin Sanchez alkoi hyökätä peruuttamisen sijaan. Viidennessä erässä Sanchez satutti vastustajaansa vartalokoukuilla, ja kuudennessa hän kävi jo vastustajansa kimppuun herkeämättä. Helsinkiläinen vei ottelun lopulta nimiinsä kaikin tuomariäänin. Toistensa otteista vaikuttuneet nyrkkeilijät kiittelivät toisiaan vuolaasti ottelun jälkeen.

Myös välisarjan Oskari Metz (4–0) joutui koville taistelussaan georgialaista Temur Abuladzea (7–3) vastaan. Ulottuvaisempi georgialainen käytti taitavasti vasenta koukkuaan keinona livetä sivuun Metzin hyökkäysten tieltä. Kolmannen erän päätteeksi Metzin nenä vuosi pahasti verta.

Metz ei kuitenkaan lannistunut, vaan kävi neljännessä erässä vastustajansa kimppuun uudella tarmolla. Abuladze alkoi väsyä kovien vartalokoukkujen uuvuttamana, ja täyden ajan kestäneen ottelun päätteeksi suomalainen palkittiin komealla pistevoitolla.

Sami Enbom (16–1) antoi heikkotasoiselle tsekkiläiselle Stanislav Eschnerille (5–4–1) löylytyksen. Enbom oli vastustajalleen yksinkertaisesti liian vahva, ja lahtelainen katkaisi Eschnerin hyökkäyspyrkimykset hyvin ajoitetuilla vastaiskuilla.

Eschner oli pulassa heti avauserästä alkaen, mutta mies osoitti sisua ja teki parhaansa vastatakseen Enbomin myllytykseen.

Neljännen erän alussa Enbom osui Escheriä pahasti ohimoon takakäden voimalyönnillä, ja tsekki putosi raskaasti kanveesille. Tämä nousi ylös, mutta Enbom viimeisteli työnsä nopeasti kovalla koukkusarjalla. Ottelu päättyi neljännessä erässä ajassa 1:16.

Antti Hietala (2–0–1) iski näyttävän voiton kokeneesta Robizoni Omsarashvilistä (25–18–3). Hietala löi vastustajansa kolmesti kanveesille, ennen kuin tuomari keskeytti ottelun.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi tunnustellen, mutta Hietala oppi lukemaan vastustajaansa nopeasti ja aloitti tiukan prässäämisen. Omsarashvili vaipui polvilleen ensi kertaa jo avauserässä, ja noustessaan georgialainen vaikutti silminähden lannistuneelta. Hietalan vartalokoukut tekivät lopulta selvää jälkeä toisessa erässä ajassa 2:16.

TIEDOTE, Dominus Boxing Group