Savonlinnan esi-illan ottelukortti vahvistettu

Laitinen_Haruna

Olavinlinnan ammattinyrkkeilyillan ohjelma saa vahvasti belgialais-bulgarialaisen värin, sillä myös esi-illassa nähdään joukko kyseisten nyrkkeilymaiden ottelijoita. Yhteensä seitsemän ottelua sisältävä iltahan huipentuu Eva Wahlströmin EM-puolustukseen tappiotonta belgialaista haastajaa Djemilla Gontarukia vastaan.

 

Matias Laitinen ja Niklas Räsänen tulikokeissa

Vuosi sittenkin Savonlinnassa nähdyt lupaukset Matias Laitinen, 5-0 ja Niklas Räsänen, 3-0, tulevat kohtaamaan ammattinyrkkeilyuriensa toistaiseksi kovimmat haasteet 6-eräisissä otteluissaan. Kuopiolainen Laitinen, 23, saa vastaansa itseään kokeneemman belgialaisen Arnaud Dimidschteinin, 27. Kolmestatoista ottelustaan seitsemän voittanut Dimidschtein ei suinkaan matkusta ensimmäistä kertaa Suomeen vaan otteli toukokuussa Salossa Jarkko Putkosen kanssa rajun taistelun, jossa kärsi luovutustappion kuuden erän jälkeen vasemman silmän umpeuduttua. Ennen epäonneaan belgialainen kuitenkin osoitti niin taistelutahtoaan kuin iskunkestävyyttään haastaessaan Putkosta tiukkaan taisteluun. Dimidschteinin ulottuvuus ja painavat iskute tulevatkin antamaan herkkäliikkeiselle Laitiselle uuden haasteen ja odotettavissa on mielenkiintoinen, jännittävä kamppailu.

Helsinkiläistynyt kotkalainen Niklas Räsänen, 27, puolestaan saa vastaansa bulgarialaisen Konstantin Alexandrovin, 25. Vuosi sitten Räsänen voitti Olavinlinnassa ammattilaisdebyytissään toisen bulgaarin Tzvetozar Ilievin pistein. Alexandrov oli puolestaan voittanut samaisen Ilievin viittä kuukautta aiemmin samalla tavalla, joten siltä osin puntit ovat tasan. Kaiken kaikkiaan bulgaari on otellut ammattilaisena viidesti, eikä toistaiseksi yksikään ottelu ole loppunut kesken. Pistetappiot Alexandrov on kärsinyt matkatöissä Sveitsissä ja Kosovossa, mutta toisaalta hänellä on takanaan jo kolme kuuden erän ottelua, kun Niklas on toistaiseksi viihtynyt ammattikehässä vasta yhteensä vajaat yhdeksän erää.

 

Vertailukohde jos kuka

”Härmän Häjy” Juho Haapoja nousee elokuussa kehään uudessa ulkoasussa. Kesä on vietetty dieetillä ja ottelun painorajaksi sovittu aivan uudenlainen lukema eli 83 tiukkaa kilogrammaa. Johtuen painonpudotuksen aiheuttamista kysymysmerkeistä tulee Savonlinnan ottelu olemaan pikemminkin testi painonpudotuksen kuin haastajatason vastustajan osalta ja isommat tavoitteet on asetettu myöhemmälle syksyyn.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita että vastustaja olisi ”helposti kaatuvaa riistaa”. 11 pitkää vuotta sitten Haukiputaalla ammattiuransa aloittanut latvialainen Jevgenijs ”Lucky” Andrejevs, 33, on toki hävinnyt paljon otteluita, mutta lähes aina on tarvittu pistetuomareiden työpanosta. Vain neljästi 67 ottelun uralla on Andrejevs joutunut nöyrtymään ennen viimeistä gongia ja täysaikaotteluun joutuneitten nimilistasta löytyy mm. ex-maailmanmestarit Karoly Balzsay, Dmitri Sartison kuin Silvio Brancokin. Myös Turun taitava Eemeli Katajisto sai huhtikuussa 2013 huomata että Andrejevsiin ei ole helppo puhtaasti osua.

– Toki Haapojan pitäisi olla tässä ottelussa varma voittaja, mutta matsi palvelee erinomaisesti alempaan sarjaan siirtymistä. Oletettavissa on, että ”Häjy” joutuu täydet kuusi erää tekemään lujasti töitä ja jos kesketyksen onnistuu rutistamaan, niin se puolestaan on heti huomionarvoinen tulos, näkee asetelmat manageri Pekka Mäki.

 

Pohjola vastaan Balkan vielä kahdesti

Olavinlinnan ottelukortissa nähdään vielä kaksi lisäottelua, joissa Jarkko Putkonen, 9-0, kohtaa sitkeän Radoslav Mitevin, 5-17-1 kevyen välisarjan kamppailussa ja modernia ajan nuorin pohjoismaalainen ammattinyrkkeilijä, Norjan Ken-Tore Halland, 19, puolestaan mittaa kykyjään välisarjassa itseään vuotta vanhemman Vasil Vasilevia vastaan. Putkosen ottelu on suunniteltu neljän ja Hallandin kamppailu kuuden erän mittaiseksi.