Satu Lehtonen kukisti arvokilpailumitalistin Saksassa

Satu Lehtonen, kuvaaja Antti Latva-Kyyny

Satu Lehtonen saavutti pronssimitalin Queens Cup -turnauksessa Saksassa. Ensi kertaa kalenteriturnauksessa iskenyt Lehtonen kukisti avausottelussaan Walesin Lynsey Holdawayn, jonka saavutuksiin kuuluu muun muassa EM-hopeamitali vuodelta 2011, kaksi EU-mestaruusmitalia (2011 ja 2013) ja Britannian mestaruus tältä vuodelta.

Satu Lehtonen, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Satu Lehtonen, kuvaaja Antti Latva-Kyyny

48-kilosiin ensi kertaa painonsa pudottanut Lehtonen kukisti Holdawayn tuomariäänin 3-0.

– Noudatimme yksinkertaisinta mahdollista suunnitelmaa, keskikehän hallintaa suorilla, ja se toimi. Satu otteli tänään uransa parhaan ottelun ja ansaitsi komean voiton, maajoukkuevalmentaja Maarit Teuronen kommentoi.

Semifinaaleissa Lehtonen kärsi tappion Saksan kokeneelle arvokilpailuedustajalle Sarah Bormannille tuomariäänin 3-0. Tyylipuhdasta saksalaisnyrkkeilyä esittänyt Bormann sai pidettyä keskikehän hallinnan itsellään ja voitti ottelun kaikin tuomariäänin.

– Hyvä ottelu Sadulta, enemmän kuitenkin olisi täytynyt onnistua jälkitilanteissa ja pystyä jatkamaan hyökkäystä osumien jälkeen, maajoukkuevalmentaja Maarit Teuronen kommentoi.

Polvivamma pysäytti Potkosen

Otteluvoittoihin kovatasoisessa turnauksessa ylsivät suomalaisista myös Mira Potkonen ja Elina Gustafsson. Lue raportti voittiotteluista täältä.

Avausvoittonsa jälkeen Potkonen haki revanssia edellisvuoden turnausvoittajasta, Englannin Chantelle Cameronista. Ottelun alku vaikutti suomalaisittain erinomaiselta, mutta ensimmäisen erän sitomistilanteen päätteeksi Potkonen kaatui kanveesiin ja loukkasi polvensa.

– Mira jatkoi vielä erän loppuun ja lähti ottelemaan toiseen erään. Polvi ei kuitenkaan kestänyt ja jouduin heittämään pyyhkeen kehään. Tänään tulleet uutiset olympiakarsintojen siirtymisestä tammikuulta toukokuulle eivät sittenkään ehkä olleet niin huonot, Potkosen valmentaja Maarit Teuronen kertoi.

Elina Gustafsson ja Mira Potkonen, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Elina Gustafsson ja Mira Potkonen, kuvaaja Antti Latva-Kyyny

Sarjassa 69 kiloa avausottelussaan Saksan mestarin Darlene Jöhlingin kukistanut Elina Gustafsson kohtasi puolivälierissä Walesin Lauren Pricen. Nuorten MM-mitalisti oli kuitenkin Gustafssonille liian nopea pala purtavaksi, sillä Price hallitsi ottelua liikkeellään ja eteni jatkoon kaikin tuomariäänin.

– Sähäkkä ottelu, jossa Elinalla oli myös hyvät hetkensä. Tällä kertaa ei kuitenkaan ehditty kaksoishyökkäyksissä mukaan, Teuronen summasi ottelun.

Neljäs suomalainen turnauksessa oli Anni Viantie, joka sai 64-kiloisissa vastaansa Venäjän Elena Ustinovan. Kokemusero näkyi ottelussa ja venäläinen iski 3-0 voiton suomalaisesta.

– Ottelu oli hieman tahmeaa, eikä Anni onnistunut hyödyntämään pituuttaan vaan Ustinova pääsi lyömään omalla etäisyydellään. Näin tällä kertaa, Teuronen kommentoi.

Tappion jälkeen Viantie pääsi kuitenkin karttamaan arvokasta kansainvälistä kokemustaan harjoitusotteluissa.

Suomalaistulokset 30.10.2015
48 kg Sarah Bormann GER – Satu Lehtonen 3-0

Suomalaistulokset 29.10.2015
48 kg Satu Lehtonen – Lynsey Holdaway WAL 3-0
60 kg Chantelle Cameron ENG – Mira Potkonen TKO 2. erä
64 kg Elena Ustinova RUS – Anni Viantie 3-0
69 kg Lauren Price WAL – Elina Gustafsson 3-0

Suomalaistulokset 28.10.2015
60 kg Mira Potkonen – Aneta Rygielska POL 3-0
69 kg Elina Gustafsson – Darhlene Jöhling GER 2-0

Katso kaikki turnauksen tulokset!