Samuli Kärkkäinen palaa nopeasti kehään – vastassa jälleen toisen Suomi-iskijän ”painajainen”

Kuva: Tiia Nyholm

Kaksi viikkoa sitten järvenpääläinen Samuli Kärkkäinen, 26, oli urallaan uudessa tilanteessa – ensimmäistä kertaa kahdeksaneräiseksi suunnitellussa ottelussa ja ensi kertaa pääottelijana. Kun vastustaja Reinis Porozovsilla oli vielä takanaan tuoreehko voitto Kärkkäisen amatöörikehissä varjoonsa jättäneestä Tomi Hongasta, niin paineet olivat varmasti kovat. Tinkimätön työmoraali ja aktiivisuus kuitenkin palkittiin pistevoitolla kokeneesta latvialaisesta.

Espoo Metro Areenalla Samulilla on edessään paluu esiottelijarooliin ja kuuden erän kamppailuun, mutta muuten lähtökohdat ovat Vantaan kaltaiset. Ukrainan Harkovasta saapuva Ivan Lysytsia, 25, nähtiin Suomessa joulukuussa ja tuolloin ukrainalaisen takakäden iskut olivat liikaa Kärkkäisen tallikaveri Gennadi Mentsikaiselle. Mentsikainen joutui hakemaan vauhtia kanveesilta avauserässä ja kuuden erän iskuiloittelun jälkeen voitto matkasi Ukrainaan.

Hienoa päästä entistä isommalle estradille ja mielenkiintoiseen matsiin. Kentsun (Mentsikainen) matsin nähneenä tiedän ettei ainakaan sen oikean suoran eteen kannata asettua, intoilee Kärkkäinen ottelustaan.

Kaverit ja muut kannustusjoukot ovat jo pähkinöissään paikalle tulossa, joten sekä lyöntejä että meteliä omalta osaltani halliin lupaan, jatkaa Kärkkäinen.

Kärkkäinen-Lysytsia käydään alemmassa raskaassasarjassa, painoraja 91 kiloa. Kärkkäinen on voittanut uransa kaikki kuusi ottelua, debyytissä nähtiin toistaiseksi ainoa keskeytysvoitto. Lysytsian ura Ukrainassa on ollut karikkoinenkin ja kokonaissaldo synkkäsävyinen 3-7. Espooseen mies kuitenkin tulee jatkamaan siitä mihin viime kerralla jäi. Tällä välillä ei kehäkäyntejä ole tullutkaan.

No Excuses Fight Night Espoo Metro Areenalla 9.3.2018. Liput www.lippu.fi

TIEDOTE, F4L