Sami Enbom isoon otteluun Saksaan

Lahtelainen raskaan keskisarjan (79,4 kg) iskijä Sami Enbom (14-0 7 KO) kohtaa saksalaisen Dominic Böselin kahdentoista erän titteliottelussa, jossa pelissä WBO Inter-Continental ja WBA Continental -tittelit. Ottelu isketään Leipzigissa maaliskuun 18. päivä ja sen promotoi SES Sports Events, jonka ykköstykki ja tulevan illan päätähti on Robert Stieglitz.

Voittaessaan ottelun lahtelainen lunastaisi paikat molempien liittojen (WBA, WBO) maailman rankingin haastajalistoilta ja olisi siten kelvollinen ottelemaan myös liittojen maailmanmestaruuksista.

29-vuotias oikea käsi edellä otteleva Enbom aloitti ammattilaisuransa vuonna 2012 ja on otellut pääosin melko heikkotasoisia vastustajia vastaan. Robert Heleniuksen esittelijana 2015 joulukuussa ja huhtikuussa 2016 Enbom otti niukahkot 8 erän pistevoitot hajaäänituomioin uransa kovimmista vastustajista. Tune-up otteluksi jäänyt viime lauantainen ottelu Georgian Giorgi Gogebashviliä ehti loppua ennen kuin ehti alkaakaan, georgialaisen loukattua olkapäänsä, joten tasonnosto on melkoinen tulevassa ottelussa.

Leipzig Arenassa Enbomin vastakkaiseen kulmaan asettuu oikeakätinen 27-vuotias Dominic Bösel (23-0 8KO), joka on edellämainittujen tittelien haltija. Hän aloitti uransa 2010 rakennellen listaa heikohkoja vastustajia vastaan, mutta on otellut jo vuodesta 2010 useissa erilaisissa pikku-titteliotteluissa saaden niistä kokemusta kymmen- ja kaksitoistaeräisistä otteluista. Voittosarakkeelta parin vuoden takaa löytyy mm. Timy Shala, joka tarjosi kelpo vastuksen vielä hiljattain Ruotsin Erik Skoglundille. Edellisessä ottelussaan Bösel nujersi jo hieman väljähtyneen Tony Averlantin selvästi pisten 12 erän koitoksessa.

Bösel on otellut vuosia Euroopan tasolla, mutta ei kuitenkaan aivan ”vanhan mantereen” huipulla. Suomalaisen onneksi mikään tyrmääjäkään hän ei ole. Erilaisista lähtökohdista ponnistava Enbom on hieman kirjoittamaton kortti, sillä häntä ei olla kehässä kahdeksaa erää pidempään nähty. Tämä onkin Kari Korhosen valmentaman soturin todellinen näytönpaikka. Varsin mielenkiintoinen kohtaaminen siis kyseessä.

TUUKKA KOISTINEN