Salossa isketään taas

Kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen Salossa nähdään taas ammattinyrkkeilyä 3.12.2016. Pikkujoulutapahtuman kahdeksaneräisessä pääottelussa esiintyy edellisten tapahtumien tapaan alueen ykkösiskijä Jarkko Putkonen.

Putkosta ei ollakaan Suomen kamaralla nähty kehätoimissa sitten elokuun 2015, jolloin Jarkko kesytti kohutun tyrmääjän Nourdeen ”Ukunta” Touren Savonlinnassa ja otti uransa kahdennentoista voittonsa. Tuon ottelun jälkeen Putkosen tie on vienyt kahdesti Englantiin, mutta mestaruusotteluissa ovat paikalliset huippulupaukset Jack Catterall ja Robbie Davies Jr vieneet pidemmän korren ja pitäneet mestaruusvyöt visusti saarivaltakunnassa.

Alkavalle talvikaudelle on Putkoselle suunnitteilla 2-3 ns. kotiottelua, joiden jälkeen veri vetäisi vielä kerran isoihin kansainvälisiin kehiin.

  • Managerille olen sanonut, että Las Vegasissa olisi upeaa kerran käydä ottelemassa. Caesars Palacen nimi on jäänyt jo poikavuosina mieleen kummittelemaan, että sinne joskus, hymähtää Jarkko itse.
  • Mutta en ole ilmansuunnasta kranttu, joten jos kutsu käykin Aasiaan tai Australiaan, niin aina valmiina, jatkaa Putkonen.
  • Nyt on tärkeintä voittaa nämä tiedossa olevat ottelut ja tehdä niissä hyvät esitykset – sillä pääsee eteenpäin. Etenkin Salossa on aina ollut tiedossa kovia haasteita ja nyt on jo ”uhattu”, että vastustaja on edellisiäkin nimekkäämpi.

Illassa vähintään viisi ammattilaisottelua

Illan toisena järjestäjänä ja tapahtuman matchmakerina toimiva Petri Paimander vahvistaa, että joulukuun illan pääotteluun on haussa kovatasoinen vastustaja. Neuvottelut ovat käynnissä kolmeen suuntaan ja kaikki ehdokkaat omaavat menestyksestä mestaruusottelukokemusta.

Pääottelija Putkosen ohella illan ottelukorttiin on jo sovittu kotikehäläisiksi Turun aina valmis taistelija Timo-Juhani ”Tipi” Hirvikangas ja viimeisen vuoden aikana Euroopan Ammttinyrkkeilyliiton EBUn arvolistoillekin kohonnut Sami Enbom. 32-vuotias ”Tipi” on viimeisen vuoden aikana löytänyt tiensä ammattinyrkkeilykehään jo viidesti ollessaan ottelutauolla päälajistaan vapaaottelusta. Odotettu paluu vapaaotteluhäkkiin tapahtunee marraskuussa Saksassa, mutta heti perään turkulainen aikoo nyrkkeillä Salossa. Luvassa on neljän erän kamppailu välisarjan painoissa.

Sami Enbomin osallistuminen Salon iltaan vahvistui lopullisesti vasta eilen keskiviikkona. Raskaan keskisarjan lahtelaisiskijän ottelu tullaan suunnittelemaan kuuden tai kahdeksan erän mittaiseksi. Vastustajista tiedotetaan lähiaikoina.

Lisäksi illassa nähdään vähintään kolme muutakin kamppailua, joiden ottelijat vahvistetaan lokakuun aikana.

Putkonen ottelee jo lauantaina Tartossa

Jottei kotikehäesitystä vaivaisi liiallinen kehäruoste on Putkonen jo tulevana lauantaina ottelemassa Tartossa. Perinteisen amatööriturnauksen yhteydessä järjestettävässä ammattinyrkkeilyillassa Putkonen kohtaa latvialaisen Ruslans Berdimuradovsin kuusieräiseksi suunnitellussa ottelussa. Etukäteen voidaan kuitenkin ounastella kiivasta, mutta lyhyeksi jäävää kamppailua sillä latvialainen on sekä voittanut että hävinnyt ottelunsa yleensä tyrmäyksellä. Tasapelisaldosta yhdeksän voittoa ja yhdeksän tappiota on vain kaksi ottelua mennyt viimeiseen gongiin saakka.

Ottelupaikka Salon Urheilutalo, ottelut alkavat klo 19:00 (ovet auki tuntia aiemmin).

Liput 25 euroa myynnissä Salossa Zet-baarissa ja Toriterassilla ensi viikosta alkaen. Nettimyynnistä tiedotetaan ensi viikolla.

TIEDOTE