Salo KnockOut Night isketään marraskuussa

Kuva: Markus Moisio

Salon Urheilutalosta tulee marraskuun päätteeksi (30.11.) jälleen kerran ammattinyrkkeilyn pyhättö, kun Salo KnockOut Night marssittaa kehään vuoden kovimman kotimaisen ammattinyrkkeilykattauksen. Tapahtuma julkistettiin keskiviikon päätteeksi Salon Golfravintolassa ja läsnäolivat kummatkin illan kotimaiset päätähdet – salolaisen ammattinyrkkeilyn lipunkantaja Jarkko Putkonen sekä nyrkkeilyhistoriamme ainoa maailmanmestari Eva Wahlström.

Promoottoritahoa edustaneen matchmaker Petri Paimanderin mukaan illassa tullaan näkemään vähintään kuusi ottelua ja myös muu ottelukortti on kaikkien aikojen kovin Salossa nähty.

– Toki Eva ja Jarkko jo kahdestaan riittäisivät erinomaiseen iltaan täällä Salossa. Mutta kyllä illassa nähdään lisäksi yksi kappale ammattinyrkkeilyn SM-otteluita kahden tappiottoman soturin välillä, nähdään Evan aviomiehen eli entisen EU-haastaja Niklas Räsäsen kauan odotettu comeback ja nähdään uusi suomalainen ammattinyrkkeilijä, jolla on takanaan kai seitsemän Suomen mestaruuden putki ja useita arvokisaedustuksia, avasi Paimander illan antia.

Eva Wahlström Salon illan ottelustaan ja sen jälkeisistä suunnitelmistaan

– Joku saattaa ihmetellä miten Madison Square Gardenin ja Las Vegasin otteluiden jälkeen tapahtuu paluu Saloon, naurahtaa hyväntuulinen Eva.

– Mutta tilanne on se, että maailmalta on todella paljon kiinnostusta. Seitsemän eri tahoa on lähettänyt enemmän tai vähemän varteenottavia tarjouksia seuraavasta mestaruuspuolustuksestani. Tällä hetkellä näyttää siltä, että edessä on joko Top Rank’in tapahtuma, jossa haastajana olisi Mikaela Mayer tai sitten Matchroomin ilta ja vastassa Terri Harper. Jompi kumpi noista otteluista tapahtunee heti alkuvuodesta!

– Ja jottei kehätauko ennen tosi kovaa MM-ottelua kasva liian pitkäksi niin halusin yhden väliottelun tähän väliin. Tallini RJJ Promotionsin puolesta mahdollisuuksia olisi ollut otella se muuallakin, mutta kun tässä on oppinut kuinka raskasta on jet lag’ista toipua niin tuntui siltä, että kotimaan matsi on tähän väliin fiksuinta.

– Kaiken kaikkiaan fiilikset nyrkkeilyn osalta on tällä hetkellä ihan loistavat! Mulla on takana hyvä talli, hyvä valmennus, hyvä suunnitelmallisuus, kaikki! Ja vierestä kun päivittäin katsoo, niin voin myös luvata että Niklas tulee olemaan todella huippukunnossa, kun Salossa kehään palaa!

Jarkko Putkonen viimeistä kertaa kotikehään

Jarkko Putkonen puolestaan vahvisti huhun siitä, että kyseessä tulee olemaan soturin viimeinen esiintyminen kotiyleisönsä edessä.

– Kun aikoinaan salille menin tai edes silloin kun ammattilaiseksi lähdin, niin en olisi ikinä uskonut että näinkin pitkälle pääsen ja niin kovissa kehissä saan otella kuin mitä tässä on vuosikymmenen aikana päässyt kokemaan. Hienoa on ollut ja hieno laji kyseessä, aloitti Jarkko oman puheenvuoronsa.

– Mutta kyllä olemme yhdessä managerin, valmentajan ja lähipiirin kanssa sopineet, että aikansa kaikella. Nyt tulee Saloon kaikkien aikojen ilta ja upea tilaisuus hyvästellä kannattajat. Jos keväälle vielä löytyisi 1-2 hyvää ottelureissua ulkomaille niin ne otetaan ja ensi kesällä siirrytään tästä ammatista eläkkeelle, kertoo Jarkko jatkostaan.

– Ei todellakaan ota luonnon päälle se, että Knockout Night’issa on toinenkin pääottelija. Päinvastoin onhan se kunnianosoitus että Evam kaltainen supertähti jakaa mun kanssa estradin, totesi Jarkko illan tuplapääotteluasetelmasta.

– Vaikka illan on nimi on Salo KnockOut Night, niin tyrmäysvoittoa en lähde lupailemaan. Tyrmäävän hienon illan kyllä lupaan kaikille!, lopetti Jarkko haastattelunsa.

TIEDOTE