Russo, Honka, Hietala, Koota ja kumppanit valmiina Tammer Turnaukseen

Tammer Turnaus isketään Tampereella Pyynikin palloiluhallissa reilun viikon kuluttua 19.-22. marraskuuta. Pohjoismaiden lisäksi turnauksessa on osanottajia Englannista, Skotlannista, Walesista, Ranskasta, Belgiasta, Virosta ja Unkarista. Euroopan ulkopuolelta saapuvat Sri Lanka, Kazakstan, Mongolia, Algeria ja ensi kertaa mukana oleva Kiina.

Clemente Russo
Clemente Russo

Raskaan sarjan kaksinkertainen maailmanmestari italialainen Clemente Russo on ilmoittautunut Tammer Turnaukseen. Russolla on maailmanmestaruudet vuosilta 2007 ja 2013. Lisäksi miehellä on olympiahopeaa 2008 Pekingistä sekä 2012 Lontoosta. Russo on myös AIBA:n ammattilaisnyrkkeilijä eli ottelee APB:ssa. Hän on rankingissa kakkosena heti mestarin jälkeen.

Sarjassa 91 kiloa Suomea edustaa helsinkiläinen Tomi Honka. Hän ei maailmanmestaria kavahda, päinvastoin.

-Siistiä, ajattelin kun kuulin hänen tulostaan. Odotan innolla turnausta, toivottavasti pääsen ottelemaan Russon kanssa. Olin vuonna 2013 leirillä Italiassa ja sparrasin hänen kanssaan muutaman erän. Sparrit meni ihan hyvin, mies on kyllä voitettavissa, Honka uskoo.

Russon tyyliä Honka kuvailee pelaajamaiseksi. Mies pitää kädet alhaalla ja luottaa koviin vastaiskuihin.

-Lyhyt äijä, mutta hänellä on aika pitkät kädet ja yllättävän nopeasti hän pystyy iskemään kaukaakin. Minun täytyy hieman huijata ja hämätä, jotta pääsen tekemään omia juttuja.

23-vuotias Honka osallistuu Tammer Turnaukseen jo viidettä kertaa. Pari hopeaa aiemmin voittanut mies haluaa nyt kirkkaamman mitalin. Mies on treenannut kovaa, mutta nilkan nivelsiteiden loukkaantuminen on vaatinut pientä kevennystä treeniin.

Hongan seura on Viipurin Nyrkkeilijät ja häntä valmentaa isä Juha Honka. Hongan päätavoite on Rion olympialaiset.

Antti Hietala palaa tauolta kehäänAntti Hietala

Viime vuoden turnausvoittaja, pientä ottelutaukoa pitänyt Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Antti Hietala tekee paluun kehään. Mies on tunnettu onnistumisistaan kotikehässä sekä tunnelman kattoon nostavasta kannustusjoukostaan. Tänä vuonna katsomossa on luultavasti vielä yksi pieni ja äänekäs kannustaja lisää.

Syyskuussa perheenlisäystä saanut Hietala valmennettava on hyvässä vireessä. Olympiakarsinnat lähenevät ja motivaatio on korkealla. Pienestä valvomisesta huolimatta treeni kulkee.

-Tytön syntymän myötä on tullut jopa lisää motivaatiota harjoitteluun. Treeneissä on ollut hyvä tuntuma ja valmentajani Osmo Laineen kanssa olemme kehitelleet kaikenlaisia lyöntisarjoja, mies toteaa.

-Kotikehä sytyttää aina. Saan hyvän fiiliksen ja matsit kulkevat.

Matti Koota starttaa kovan kauden Tammer Turnauksesta

Suomen maajoukkueen ykkösiskijä Matti Koota odottaa Tammer Turnausta innoissaan. Kerran hopeaa ja kahdesti kultaa turnauksessa voittaneella kankaanpääläisellä on vain hyviä muistoja kisoista. Kannustusjoukotkin ovat varmasti innoissaan, sillä Kootan otteluita ei Suomessa liian usein näe.

-Hienoa, että Suomessa on tällainen kovatasoinen turnaus, johon tulee maailman ykkösnyrkkeilijöitä. On kiva päästä ottelemaan kovien vastustajien kanssa kotimaassa. Tampere on vielä niin lähellä Kankaanpäätä, että tututkin pääsevät katselemaan kisoja. Näkevät hekin, missä mennään, Koota toteaa.

Mies on parannellut elokuun EM-kisoissa auennutta silmäkulmaansa ja pohjustanut kisakautta suojuoksua ja mäkivetoja sisältäneen peruskuntokauden merkeissä. Nyt Koota aloittaa kovan ja kunnianhimoisen kisakauden, jonka päätavoitteena on saada paikka Rion olympialaisiin.

-Joulukuussa lähden Venäjälle kisaamaan ja sitten on tarkoitus jaksottaa mahdollisimman paljon leirejä ja kisoja ensi vuodelle. Huhtikuussa on sitten Euroopan olympiakarsinnat.

Sarjassa 56 kiloa otteleva Matti Koota edustaa Kankaanpään Nyrkkeilijöitä ja häntä valmentaa isä Veli Koota.

Katso Suomen joukkue Tammer Turnauksessa Nyrkkeilyliiton nettisivuilta!