Rosberg lauantaina tosipaikassa: Make it or break it

Tamperelaisnyrkkeilijä Jarno Rosbergin, 34, lauantainen ottelu Puolassa tulee hyvin pitkälle määrittämään tullaaanko Rosbergin ammattilaisuraa pitämään onnistuneena vai ei. Ottelu on Rosbergille siinäkin mielessä tarkeä, että selkeä tappio alemman raskaansarjan 10-eräisessä ottelussa Michal Cieslakille tuhoaisi Rosbergin tavoitteen Euroopan huipulle nousemisesta.

Jarno Rosberg (oik). Kuaavaja Minna Hatinen
Jarno Rosberg (oik).

Jarno Rosbergilla on hyvät listanumerot; 18 voittoa, 1 ratkaisematon ja 1 tappio, joka tuli hyvätasoista raskaansarjan nyrkkeilijää Johann Duhaupasille. Hyvistä listanumeroista huolimatta hän ei ole onnistunut nousemaan tähtinyrkkeilijäksi.

Tähän ovat vaikuttaneet se ettei hän ole ikinä voittanut yhtään ottelua, johon hän ei ole lähtenyt selkeänä ennakkosuosikkina, hänen todella ponneton esitys Duhaupasia vastaan, kahdeksan vuoden takainen dopingskandaali ja tuskaisen tasaiset ottelut Pavels Dolgovsia ja Tamas Lödiä vastaan.

Viime ottelussaan Rosberg keikkui viimeisessä erässä tyrmäyksen partaalla kelpotasoista kehien kiertolaista Tamas Lödia vastaan ja sai olla tyytyväinen tuomarien äänestäessä ottelun tulokseksi ratkaisemattomat. Rosbergilla onkin vielä paljon todistettavaa ja hyvä esitya Michal Cieslakia vastaan antaisikin Rosbergin uralle uutta uskottavuutta.

Uskottavuutta Rosberg tarvitseekin, sillä nykyhetkellä merkittävän ottelun järjestäminen kotimaassa Rosbergille olisi valtava taloudellinen riski. Niinpä ottelu vieraskehässä on Rosbergille luultavasti ainoa mahdollisuus osoittaa olevansa eurooppalaisen huipputason nyrkkeilijä.

Selkeä tappio Puolassa heikentäisi entisestään Rosbergin mahdollisuuksia saada merkittäviä otteluja kotimaassa ja ei lupaisi hyvää mahdollisia tulevia ulkomaan otteluita ajatellen.

Michal Cieslak, 26, taitava ja kovakuntoinen nyrkkeilijä, joka on voittanut kaikki kahdeksan virallista ammattilaisotteluaan ja kärsinyt yhden pistetappion AIBA:n puoliammattiammattilaisliigan WSB:n raskaansarjan ottelussa isokokoista Matteo Modugnoa vastaan. Olympiatyylin nyrkkeilyssä hän saavutti miehissä Puolan mestaruuskilpailujen hopeaa ja nuorten Puolen mestaruuden.

Cieslakin lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta toki parhaimmillaan ollessaan Rosbergilla on ottelussa jopa voitonmahdollisuudet. Eri asia sitten onkin, että pystyykö Rosberg vieraskehässä hyvään suoritukseen.

Koominen yksityiskohta ottelussa on se että voitolla 34-vuotiaasta suomalaisottelijasta tulisi Puolan nuorten  kansainvälinen mestari.