Rodriguez haukkasi hartsia nopeasti – Ilmiömäinen Inoue iski finaaliin

Ylisanat kokivat jälleen paikallisen hyperinflaation, kun Japanin Naoya ”Monster” Inoue höyrysi Glasgow’n kehässä WBSS-finaaliin. Aikaa japanilainen mini-Godzilla tarvitsi vaivaiset neljä minuuttia 19 sekuntia – sen jälkeen aiemmin voittamaton, verinen ja kolmesti lattiaan isketty Emmanuel Rodriguez oli ottelukyvytön.

Kamppailun avauserä oli vielä suhteellisen tasainen. Yleensä liikkuvuudestaan ja taidostaan tunnettu Emmanuel Rodriguez lähti matkaan yllättävän aktiivisella taktiikalla. Hän liikkui eteenpäin ja upotti terävän oikean Inouen poskelle useampaan kerran erän aikana. Rodriguez vaikutti miehistä selvästi kookkaammalta ja ensimmäisen kolmeminuuttisen jälkeen saattoi uumoilla, että taistelusta voisi tulla Inouelle rankka.

Toisessa erässä japanilaismestari ryhtyi kuitenkin tositoimiin, ja Rodriguezia vietiin kuin parsakaalia pirtelökoneessa. Inoue pudotti vastustajansa lyhyellä vasemmalla koukulla raskaasti nurin, ensimmäistä kertaa puertoricolaisen uralla. Heti luvunlaskun perään Inouen raaka vasen upposi Rodriguezin vartaloon ja tämä tutustui kanveesiin toistamiseen. Kolmas lattiaanlyönti oli vääjäämätön ja nopea seuraus, ja niin välieräkamppailu oli ohi.

Inouen iskuvoima on 53,5-kiloiselle miehelle uskomaton, ja hänen iskunsa tulevat niin nopeasti ja tarkasti, ettei ainakaan Rodriguezilla ollut toivoakaan niiden torjumisesta. Seuraavana onneaan saa yrittää WBSS-finaalissa Nonito Donaire, mutta nähdyn perusteella filippiiniläinen saattaa nukkua seuraavat kuukaudet perin kehnosti…

Josh Taylor otti kotiyleisönsä

Skotlannin Josh Taylorilla oli epäkiitollinen tehtävä nousta kehään pääottelussa Inouen varastettua show’n. Taylor kuitenkin hoiti leiviskänsä kunnialla nujertamalla Ivan Barantshukin pistein hyvätasoisessa, vauhdikkaassa ja rajussa kamppailussa. Samalla Taylor varmisti paikkansa WBSS-turnauksen kevyen välisarjan finaalissa.

Kamppailu eteni tasaisesti neljän ensimmäisen erän ajan. Ulottuvampi Taylor oli hieman osuvampi ja nakutti iskuja monipuolisesti, mutta yksittäisiin iskuihin ja harppuunahyökkäysiin satsannut valkovenäläinen piti koitoksen tiukkana erityisesti lujilla oikeillaan. Ottelijoista varsinkin Taylor satsasi alusta asti myös vartaloiskuihin ja sai Barantshukin ajoittain humauttamaan vauhdilla ohi maalin.

Viidennessä erässä kamppailu tuntui saavan käänteen. Barantshuk satutti Tayloria selvästi kahdella peräkkäisellä osumalla, ja vaikka skotti sai aloitteen itselleen vielä erän lopussa, hänen silmäkulmansa vuosi vuolaasti verta erätauolla. Kuudennessa osat kuitenkin vaihtuivat, kun Taylorin oikea etukäden kohokoukku pudotti Barantshukin kanveesiin, ja jatkohyökkäys pakotti valkovenäläisen vielä uudestaankin luvunottoon erän lopussa.

Tämän jälkeen kamppailu kulki Taylorin hallinnassa, eikä hänellä ollut suurempaa hätää ottelun jälkipuoliskolla. Vielä mestaruuserissä Barantshuk viritteli loppukiriä, mutta Taylor tyytyi kontrolloimaan tilannetta ja varmistamaan pistevoittonsa, joka kirjattiin selvin 115–111. 115–111 ja 117–109 lukemin. Tulevassa finaalissa Taylor tulee kohtaamaan Yhdysvaltain Regis Prograisin.