Robert Helenius palaa kehään Helsingissä 10. marraskuuta

Raskaansarjan tähtinyrkkeilijä Robert Helenius, 29, tekee odotetun kehään paluunsa 10. marraskuuta Helsingin Jäähallissa. Kaikki 17 ammattilaisotteluaan voittaneen Heleniuksen vastustaja ilmoitetaan pian.

Tyrmättyään entiset maailmanmestarit Lamon Brewsterin, Samuel Peterin ja Siarhei Liakhovichin Heleniuksesta tuli raskaansarjan Euroopan mestari joulukuussa 2011. Helenius voitti Dereck Chisoran Helsingissä yli 12 000 katsojan edessä siitä huolimatta että hän loukkasi ottelun alussa olkapäänsä.

– On hienoa päästä jälleen ottelemaan. Olkapääni on parantunut hyvin ja olen täydessä iskussa. Olen innossani päästessäni kehään Helsingissä, sillä viimeksi kannustus oli siellä aivan fantastista, Helenius sanoo.

– Loukkaantumiset ovat osa urheilua, eikä niille voi mitään.  Voi vain jatkaa kovaa työntekoa ja sitä olen tehnyt. Olen valmis kehään paluuseeni. Vastustajalla ei ole väliä, sillä kun haluan olla maailman paras, niin minun on voitettava kenet tahansa milloin tahansa.

Tapahtuman järjestäjän Team Sauerlandin urheilutoimen johtajan Hagen Doeringin mukaan Heleniuksen vastustaja päästään julkaisemaan pian.

– Ei ole helppoa löytää nyrkkeilijää, joka haluaisi kehään Robertin kanssa. Monet yksinkertaisesti pelkäävät hänen iskuvoimaansa. Meillä on eri vaihtoehtoja Robertin paluuvastustajaksi ja sopimus ottelusta on jo lähellä, Doering sanoo.

Tapahtumassa ottelevat myös tanskalaiset Patrick ja Micki Nielsen, tänä vuonna olympialaisissakin iskenyt Tanskan Dennis Ceylan, Norjan entinen MM-ottelija Andreas Evensen ja Ruotsin voittamaton Erik Skoglund. Kehässä nähdään myös suomalaisnyrkkeilijöitä, joiden nimet julkaistaan pian.

Tapahtuman liput ovat tulleet tänään myyntiin osoitteessa Lippupalvelu.Fija Lippupalveluissa kautta maan. Heleniuksen ottelu näytetään televisiossa ainoastaan Viasatilta maksullisena lähetyksenä. Esiotteluita näyttää myös Nelonen Pro -kanava.

Heleniuksen paluuottelu on osa Team Sauerland Nordic Fight Night -nyrkkeilytapahtumia.

– Nordic Fight Nightit ovat olleet valtava menestys ja odotamme Helsingin tuloa.  Tunnelma oli mahtava, kun Robert otteli Helsingissä viime joulukuussa, enkä usko sen muuttuvan. Heleniuksella on nyt loukkaantumisen jälkeen paljon todistettavaan ja uskon hänen palaavan kehään loistavin ottein, promoottori Nisse Sauerland sanailee.