Ringside Gymin nyrkkeilyiltaan viides ottelu

Kymmenen vuotta sitten suositussa Haaveiden Kehä -elokuvassa nuorta nyrkkeilijäpoikaa Kustia näytellyt Mikko Alanko, 23, aloittaa uransa ammattinyrkkeilijänä 8. joulukuuta Ringside Gymillä Leppävaarassa pidettävässä nyrkkeilyillassa.

Helsinkiläinen kohtaa nelieräiseksi kaavaillussa debyyttiottelussaan Slovakian Ladislav Nemethin. Slovakilla on tilillään yksi voitto, yksi ratkaisematon ja 16 tappiota.

Alanko on harjoitellut P3 Boxingin kilparyhmässä vuoden verran yhdessä EU-tittelistä saman tapahtuman pääottelussa nyrkkeilevän Edis Tatlin ja voittamattoman Niko Jokisen kanssa. Alankoa valmentaa mestarivalmentaja Pekka Mäki.

Ilman aiempaa kehäkokemusta Alanko ei ammattilaisdebyyttiinsä lähde. Amatöörinä Viipurin Nyrkkeilijöitä edustanut Alanko iski paita päällä vajaat 70 ottelua voittaen juniorina kansainvälisen Pirkka -turnauksen ja sotilaiden Suomen mestaruuden. Nykyisistä ammattinyrkkeilijöistä Alanko nappasi Tuomo Erosen päänahan.

– Hyvillä mielin lähden ammattilaiskehiin. Painoa on pudotettu paljon ja kunto on kova. Tavoitteena on tehdä hyvä ura, mutta täytyy lähteä rauhassa liikkeelle, kun minulla on ollut varsin pitkä kilpatauko, Alanko kertoo.

Alangolla on jo takanaan melkoinen rääkki kilpakuntoon pääsemiseen. Nuorukainen painoi vielä vuosi sitten noin 110-kiloa ja reilun viikon päästä käytävän debyyttiottelunsa painorajaksi on sovittu 75 kiloa.

– Ruokavalio, treenaaminen, lenkkiä ja malttia. Usko meinasi moneen kertaan loppua, mutta nyt on enää muutama hassu kilo pudotettavana ja hyvältä tuntuu, kuvailee Alanko hikistä tietään nuorattuun neliöön.

– Kiitokset Töölön sairaalan Plastiikkakirurgiselle leikkausosastolle joustavista työajoista, mikä mahdollistanut treenaamisen.

Ringside Gymillä Espoon Leppävaarassa 8. joulukuuta pidettävän nyrkkeilyillan pääottelussa Edis Tatli ja Italian Paolo Gassini mittelevät kevyen sarjan EU-tittelistä. Suomalaisista kehässä nähdään myös Niko Jokinen, Eemeli Katajisto ja Jarkko Putkonen.

VIP-tapahtumaan ei myydä lainkaan normaaleita lippuja. VIP-myynnistä vastaa Olli Palvas / 044 34 34 444.

MTV3 MAX ja Katsomo.Fi näyttävät tapahtuman suorana lähetyksenä.