Rasmus Bergman riisuu paitansa, Laineen ja Ojapalon vastukset selvillä

Paasitorni Boxing Gaala 2 -tapahtuma käydään tänä vuonna kaksipäiväisenä ja molemmat illat huipentuvat ammattinyrkkeilyotteluihin. Lokakuun toisena perjantaina (11.10.2019) nähdään ensin olympianyrkkeilijöiden välinen Helsinki-Tallinna -kaupunkiottelu ja sen päätteeksi iskevät paidatta debytoiva Rasmus Bergman, ammattilaisurallaan tappioton Jarkko Ojapalo sekä helsinkiläisyleisön suursuosikki, aina isolla sydämellä taisteleva Timo ”Stadin malli” Laine.

Nyrkkeilijä Rasmus Bergman, 21, jatkaa uraansa ammattinyrkkeilijänä Boxing Alliancen riveissä.

Kaksinkertainen nuorten Suomen mestari sekä vuonna 2017 sarjavoiton GeeBee-turnauksessa iskenyt Bergman on urallaan edustanut Suomea sekä EM- että MM-kisoissa. Ammattilaisena välisarjassa ottelevan Bergmanin ensiesiintyminen on Paasitorni Boxing Gaalassa, Stadin Hakaniemessä perjantaina 11. lokakuuta. 

Kaksipäiväisessä Paasitorni Boxing Gaala 2 -tapahtumassa isketään perjantaina 26 vuoden tauon jälkeen ystävyyskaupunkien välinen Helsinki-Tallinna-maaottelu sekä kolme ammattilaisottelua.

Pääottelu Laine vs Gabisonia

Kahdeksaneräiseksi suunnitellussa ylemmän keskisarjan pääottelussa Timo Laine kohtaa vaarallisen georgialaishaastajan Lado Gabisonian. 20-vuotias Gabisonia ei ole toistaiseksi ehtinyt käymään kuin kuusi ammattilaiskamppailua, mutta niissä on jo myrskyvaroitus annettu. Viime vuoden marraskuussa nuorukainen murjoi selkeän pistevoiton tanskalaisesta Andreas Lynggaardista ja seuraava ottelu puhdaslistaista italialaista Matteo Guainellaa vastaan päätyi puolestaan ratkaisemattomaan lopputulokseen.

– Kyllähän manageria jopa hiukan hirvitti valita Gabisonia vastustajaksi Paasitorniin, mutta niin Timo itse kuin valmentajakin (Mikko Säteri) olivat ehdottomasti sitä mieltä, että katsojille tarjotaan laadukas ottelu ja Timo on valmis pehmittämään Georgian pojalta niin kyljet kuin ottelutahdonkin. Toki se tulee muutaman erän aikaa ottamaan, kertoo Team Daltonia vetävä Sami Salonen.

– Lado on sen tyyppinen vastustaja, että jos sen kanssa lähtee pakittelemaan, niin kaveri ei sitten hyökkäämistä lopeta kuin viimeiseen gongiin. Eli omaan taktiikkaan ei taka-askelia juuri kuulu. Tila otetaan pois, pistetään kaveri perääntymään ja lyödään voitto sodan kautta. Leuka suojassa, mutta hanskat liikkeellä, toteaa matsisuunnitelmistaan Timo Laine itse.

Myös Jake Ojapalo kohtaa georgialaisen.

Jos Gabisonia on kokematon, niin Jarkko Ojapalon vastustajana alemman raskaansarjan kuuden erän ottelussa nähdään puolestaan erittäinkin kokenut Kaukasian vieras. Paata Aduashvilin 35 ottelun urapolulle mahtuu lukuisia mestaruusotteluista tuttuja eurooppalaisnimiä kuten Firat Arslan, Enrico Kölling tai Ilunga Makabu. Voitoista ei Aduashvili ole usein päässyt nauttimaan ottelulistan ollessa raskaissa numeroissa kuusi voittoa, kolme ratkaisematonta ja peräti 26 tappiota. Useampaan kertaan pistetappio on toki johtunut pikemminkin kotiinpäin vetävistä tuomareista kuin kehätapahtumista.

– Erinomainen juttu, että pääsee kohtaamaan vasenkätisen vastustajan tässä kohdassa. Meillä on Kärkkäisen Samulin kanssa Suomen ykkösen paikka ratkaisematta ja siinäkin tulee sitten olemaan vasureiden kamppailu. Keväällä saatiin jo pahin kehäruoste pois ja välissä on tehty peruskuntoa ja voimaa. Nyt taas kolhimaan kavereita, naurahtaa kaksinkertainen amatöörien Suomen mestari Ojapalo.

TIEDOTE