Rasmus Bergman pettymyksien jälkeen uusille urille Paasitornin nyrkkeilyillassa

Kuvat: Päivi Ahola

Vielä kaksi vuotta sitten nuori Rasmus Bergman edusti Suomea miesten maajoukkueessa. Kaksinkertaisen nuorten Suomenmestarin ura oli nosteessa, kunnes ylikunto pysäytti nuorukaisen. Pettymyksien jälkeen Bergmanin ura näyttäytyy vihdoinkin valoisana: ammattilaisuran ensiottelu on vain muutaman päivän kuluttua.

Karkkilalainen Rasmus Bergman, 21, on ehtinyt kokea lyhyellä nyrkkeilijänurallaan vastoinkäymisiä, jotka olisivat saaneet monet jo heittämään hanskat salinnurkkaan. Bergman nousi miesten maajoukkueeseen heti aikuisten sarjaan siirryttyään ja ehti edustaa Suomea vuonna 2017 EM-kisoissa. Kova harjoittelu sai kuitenkin ikävän lopun – huippuunsa viritetty keho oli ylikunnossa, josta toipuminen on vienyt aikaa.

– Minulta vei pari vuotta toipua ylikunnosta. Emme halunneet vaarantaa diagnoosin saatuamme mitään, vaan antaa kehon ja samalla myös mielen toipua rauhassa. Olinhan kuitenkin vielä nuori, joten olisi ollut hölmöä yrittää paluuta aiemmin, kertoo Rasmus Bergman rauhalliseen tyyliinsä.

Paluu kilpakehiin oli ajoitettu tämänvuotisiin olympianyrkkeilyn SM-kisoihin, joihin Bergman lähti suurin odotuksin. 

– Kaikki oli valmiina, ja lähdin SM-kisojen alkuturnaukseen hyvillä mielin. Matsissa minulta aukesi silmäkulma, mikä tiesi sitä, että matka SM-kisojen finaaliin päättyi siihen. Siinä vaiheessa, pitkän odotuksen jälkeen tuo tuntui täysin kohtuuttomalta, kuvailee Bergman tuntojaan viime keväältä.

– Olen nyrkkeillyt 7-vuotiaasta lähtien ja aina mielessäni on siintänyt ajatus siirtyä jossain vaiheessa olympianyrkkeilystä ammattilaiskehiin. Suomenmestaruuskisojen päättyminen loukkaantumiseen oli myös henkisesti sellainen kolaus, että päätin ajan olevan kypsä siirtymiseen juuri nyt, kertoo Bergman, joka ottelee debyyttiottelunsa ammattilaisena Paasitorni Boxing Gaala 2-tapahtumassa ensi perjantaina Helsingissä.

– Olen kunnossa ja valmistautuminen on sujunut ongelmitta. Harjoittelussa on keskitytty ammattinyrkkeilyn ominaispiirteisiin muun muassa hiomalla suojaustekniikkaa siten, että se huomioi paremmin kevyemmät ja kapeammat hanskat, Bergman selventää. ”Minulla on hyvä rauhallinen ja odottava fiilis. Ottelu jännittää juuri sen verran kuin tässä vaiheessa pitääkin. Se on vain merkki siitä, että aistini ovat hereillä ja olen valmis kohtaamaan ensimmäisen vastustajani”. 

Välisarjassa otteleva Rasmus Bergman kohtaa ensiottelussaan georgialaisen Nodari Shonvadzen, jolla on viiden ottelun kokemus ammattilaiskehistä. 

Paasitorni Boxing Gaala 2 -tapahtumassa isketään perjantaina 11.10.2019 Helsingin ja Tallinnan väliset ystävyyskaupunkiottelut sekä neljä ammattilaisottelua.  Tilaisuus alkaa klo 19.00.

Helsingin ja Tallinnan väliset nyrkkeilyn ystävyyskaupunkiottelut iskettiin viimeksi vuonna 1993 – nyt perinnettä ollaan herättämässä jälleen henkiin. Helsingin Tarmon isännöimien kaupunkiotteluiden Helsingin joukkue koostuu pääosin Helsingin Tarmon nyrkkeilijöistä, vahvistettuna lähialueen urheilijoilla. Yhteensä otteluita on kuusi:

·         Elyas McClellan, HeTa vs Maksim Ljubimov, Järve Boxing
·         Kerim Kadyrov, HeTa vs. Valeri Tsernoglavski, Sofron
·         Nuteh Toe Usansu, Ringside Gym vs. Juhan Soodla, PomeBoxing
·         Topias Lepo, Borgå Boxing vs. Artem Ljashevitsh, Sofron
·         Theo Kolehmainen, Espoon Kehähait vs. Nikita Molodkin, Avangard
·         Anna Jutila, HeTa vs. Polina Golubeva, Kreenholm

Heti tämän jälkeen alkaa ammattinyrkkeilyilta, jonka pääottelussa nähdään Timo ”Stadin malli ” Laineen ja unkarilaisen Laszlo Tothin ottelu.

·         Timo Laine (25-12-0) vs.  Laszlo Toth (7-1-0)                                                 

·         Sanna Turunen (5-3-1) vs. Elene Sikmashvili (5-8-0)

·         Jarkko Ojapalo (5-0-0) vs TBA                                                                            

·         Rasmus Bergman (debut) vs. Nodari Shonvadze (2-3-0)

TIEDOTE