Räsänen kohtaa Lesterin!

Huipputaitavat Niklas Räsänen ja Dayron Lester kohtaavat Olavinlinnassa silmästä silmään.

Suomalaiselle urheiluyleisölle tarjotaan 26. elokuuta todellinen herkkupala. Tuolloin Savonlinnassa nähdään kovatasoisin kotimaisten nyrkkeilijöiden kohtaaminen miesmuistiin: maailmanlistojen kärkeen tähtäävä Niklas Räsänen (14–1, 8 tyrmäystä) saa vastaansa raskaan keskisarjan ottelussa Kuubasta Tampereelle muuttaneen Dayron Lesterin (9–0, 5 tyrmäystä).

Ottelu ei ole virallinen SM-ottelu, koska Lesterillä ei ole Suomen kansalaisuutta, mutta epäviralliseksi mestaruustaistoksi sitä voi luonnehtia. Sekä Räsänen että Lester ovat huippunyrkkeilijöitä, ja molemmat pistävät paljon likoon toisensa kohdatessaan.

Tappio merkitsisi molemmille nyrkkeilijälle pahaa takaiskua koko uralle. Räsänen tähyää tiiviisti euroopanmestaruusotteluun, joka karkaisi häviön myötä kauas tulevaisuuteen. Myös Lesterillä riittää halua ja kykyä nousta kansainvälisillä arvolistoilla, joissa tappioton ottelulista merkitsee paljon. Toisaalta voitto EU-mestaruusottelussakin käyneestä Räsäsesta nostaisi Lesterin huomioarvoa merkittävästi.

Tässä ottelussa jokainen lyönti on tärkeä ja mitä tahansa voi tapahtua. Molemmilla nyrkkeilijöillä riittää iskuvoimaa päättää kamppailu ennen täyttä aikaa.

Ennakkoasetelmissa Räsänen on tunnetumpi ja asemansa vahvemmin vakiinnuttanut iskijä, jonka taidot tunnustetaan niin Suomessa kuin ulkomailla. Vasenkätisellä helsinkiläisellä on paljon lyöntivoimaa, ja teknisessä taituruuttakin löytyy.

Lester on puolestaan villi kortti, jonka kykyjä ei ole päästy vielä kunnolla mittaamaan. Se tiedetään, että hän on Kuuban kovatasoisen nyrkkeilykoulun kasvatti, joka otteli amatöörinä noin 300 kertaa häviten vain nelisenkymmentä ottelua. Ammattilaisena hän on voittanut kaikki vastustajansa jopa leikitellen, mutta toisaalta vastukset eivät ole olleet erityisen nimekkäitä.

Lester tunnetaan myös suomalaisen ammattinyrkkeilyn väriläiskänä, joka on ottanut tavakseen kävellä kehään joulupukiksi sonnustautuneena saippuakuplia puhallellen. Jää nähtäväksi, miten tamperelainen pyrkii horjuttamaan vastustajansa mielenrauhaa ennen ottelua – kamppailu-urheilusta tutut ”mind gamet” saattavat näytellä tärkeää osaa kamppailun lopputuloksen kannalta.

Tapahtuman anti ei rajoitu pelkästään Räsäsen ja Lesterin otteluun, vaan samana iltana nähdään kehässä muitakin maamme tähtinyrkkeilijöitä. Niin Eva Wahlström, Jussi Koivula, Sami Enbom, Jose Sanchez, Tuomo Eronen, Antti Hietala, Oskari Metz kuin Timo-Juhani Hirvikangaskin ottelevat Olavinlinnassa.

WBC-liiton ylemmän höyhensarjan maailmanmestari Eva Wahlström (20–0–1, 3 tyrmäystä) ottelee Savonlinnassa väliottelun, jossa ei ole maailmanmestaruusvyötä vaakalaudalla. Edessä on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo iltapuhde, sillä Wahlströmiä vastaan asettuu Sarajevossa asuva Irma Balijagic Adler (16–8, 8 tyrmäystä), joka on iskenyt MM-tittelistä niin kevytsarjassa kuin ylemmässä höyhensarjassa.

Jos Räsäsen ja Lesterin kohtaamista voi tarkastella epävirallisena SM-otteluna, on Wahlströmin kamppailu yhtä lailla epävirallinen MM-ottelu – niin kovatasoisesta vastustajasta on kysymys.

Wahlströmin edellinen vastustaja Mayra Alejandra Gomez oli suomalaista lyhyempi ja kevyempi nyrkkeilijä, mutta tällä kertaa vastus on mestaria ulottuvaisempi. Niinpä Wahlström joutuu miettimään strategiansa uusiksi ja valmistautumaan kovaan lähiotteluun, mikä on Adlerin tyrmäysprosentin huomioon ottaen merkittävä riski.

Tapahtumassa nähdään toinenkin kovatasoinen suomalaisnyrkkeilijöiden kohtaaminen, nimittäin välisarjassa. Kaikki kolme otteluaan suvereenisti pisteillä voittanut Oskari Metz joutuu kovimman haasteensa eteen, kun helsinkiläisen eteen asettuu turkulainen Timo-Juhani ”Tipi” Hirvikangas (5–1, 3 tyrmäystä).

Hirvikangas on todellinen kamppailulajien asiantuntija, joka on nyrkkeilyn lisäksi kunnostautunut ammattilaisvapaaottelijana (ottelulista 11–3) ja thainyrkkeilijänä. Myös Metzillä on vankka thainyrkkeilytausta, joten kuusieräisestä ottelusta kehkeytyy kahden monipuolisen kamppailijan kohtaaminen.

Sami Enbomin, Jussi Koivulan, Tuomo Erosen, Jose Sanchezin ja Antti Hietalan vastustajat ilmoitetaan myöhemmin. Savonlinna Boxing Nightin järjestää Veljekset Pekkonen Oy yhdessä Dominus Boxing Groupin kanssa. Pääsylippujen ennakkomyynnin hoitaa Lippu.fi, ja illan voi katsoa suorana myös Viaplay-verkkopalvelussa.

 

TIEDOTE