Raportti Olavinlinnasta

Kaikkien aikojen seitsemäs Boxing Night Olavinlinna -tapahtuma tarjosi suomalaisvoittoja, lupauksia herättäneen suomalaisesityksen sekä todella yllättävän show-stealerin. Tässä pieni kertaus illan aikana nähdystä

Edis Tatli vs Berman Sanchez UD8 (80–73, 79–73, 80–73)

Edis Tatli voitti kaikki erät, muttei onnistunut säväyttämään illan pääottelussa Berman ”La Cobra” Sanchezia vastaan. Tatli tyytyi napauttelemaan vasempia suoria valtavan nopeusetunsa turvin eikä itse ottanut koko kahdeksaneräisen aikana vastaan montaakaan iskua, muttei myöskään hakenut sarjoja tai jatkoja omille hyville osumilleen eikä tyrmäysvoitto ollut lähelläkään. Tärkein eli voitto oli ylivoimainen, mutta kehityskohteeksi etukäteen mainitun lähiottelun hienouksia Tatli ei päässyt esittelemään ja kamppailun anti jäi laimeaksi. Suomalaisen ottelulista kohosi lukemiin 32–3 (10), Sanchez taas selvisi pitkästä aikaa vieraskehästä ilman keskeytystappiota.

Oskari Metz UD6 Bibi Ondoua UD6 (60–54, 60–54, 60–54)

Oskari Metz joutui ammattilaisurallaan selvästi aiempaa vaativampaan tasokokeeseen, kun vastaan asettui Ranskan kokenut ja runsaasti iskuja kestävä Bibi Ondoua. Helsinkiläinen myös läpäisi tentin loistavin arvosanoin voittaen jokaisen erän. Metz esitti aiempaa monipuolisempaa ja kokonaisvaltaisempaa tekemistä katsomalla iskupaikat tarkasti, pitämällä lähiottelussa vastustajansa poissa tasapainosta ja vaihtelemalla tähtäintä päähän ja vartaloon. Muutoin verkkaisen Ondouan paras ase oli laajakaarinen ja yllättävän vihainen oikea koukku, jonka Metz kuitenkin väisti ja torjui vaivatta. Ilahduttavaa suomalaisen otteissa oli myös raikas tekemisen meininki: hän ei tyytynyt varmisteluun vaan prässäsi vastustajaansa loppuun asti, eikä piitannut yksittäisistä omiin kolisseista osumista. Metzin ottelulista on nyt 10–0 (4) ja tästä on hyvä jatkaa Euroopan kehiin.

Jose Sanchez vs Yesner Talavera UD6 (59–56, 60–54, 60–54)

Nicaraguasta Espanjaan kotiutunut Yesner Talavera lähti liikkeelle rivakasti ja miehen kehäolemuksesta näki, että osaamista oli vuosien varrella kertynyt varastoon yllin kyllin. Nuoruus, ulottuvuus, monipuolisuus ja nopeus olivat kuitenkin selvästi helsinkiläistyneen Jose Sanchezin puolella, ja tasaisen avauserän jälkeen Sanchez otti kamppailun komentoonsa. Talavera pysyi matsissa mukana, mutta oli jatkuvasti askeleen jäljessä kokonaisvaltaisesti hyvään suoritukseen pystyneeseen Sancheziin verrattuna. Sanchezin ottelulista kaunistui lukemiin 11-0-1 (5).

Timo Laine vs David Horokhovetz TKO2 (ajassa 2:23)

Ottelupari kohtasi toisensa edellisen kerran viime lokakuussa ja kamppailu päättyi Laineen voittoon toisessa erässä. Lopputulos pysyi täsmälleen samana myös Olavinlinnassa, kun Laineen päättäväisyys ja tukevat iskut olivat aivan liikaa hontelolle ja perin kehnosti iskuja kestävälle ukrainalaiselle. Timo Laineen ottelulista vuoden kolmannen ottelun jäljiltä on 25–12 (9)

Nordeen Touree vs Fernando Valencia UD6 (60–54, 59–55, 59–57)

Harvakseltaan viime vuosina nyrkkeillyt Nordeen ”Ukunta” Touree esiintyi edukseen päihittäessään selvin lukemin meksikolaisen Fernando Valencian. Ensimmäinen erä näytti vielä hieman vaaralliselta, kun Toureen leuka unohtui hetkittäin pystyyn ja Valencia pääsi tälläämään osumia. Jatkossa suomalaisen ote tarkentui ja hänen tukevat iskunsa pitivät tärskyjä hyvin kestäneen Valencian nuhteessa. Touree otteli maltilla ja piti paketin kasassa loppuun saakka nostaen uralukemansa numeroihin 9–2 (6).

Dayron Lester vs Denis Kozakov UD6 (60–54, 60–54, 60–54)

Isoäidiksi pukeutuneena kehään saapunut tamperelainen Dayron Lester leikitteli ja pelleili täydet erät heikon ukrainalaisvieraan kanssa. Kevyempi iltapuhde oli toki paikallaan kovien ulkomaan reissujen vastapainoksi, mutta kamppailun loppua kohti melkein sadistiseksi muuttunut ottelu oli turhauttavaa katsottavaa.

Antti Lehmusvirpi vs Topi Heinonen 3–0

Superraskaansarjan olympiatyylin ottelussa vaasalainen kolminkertainen Suomen mestari Antti Lehmusvirpi otti tyylikkään voiton hyvän vastuksen tarjonneesta savonlinnalaislähtöisestä Topi Heinosesta. Lehmusvirpi aloitti sparrihanskoilla käydyn kamppailun kovalla rynnäköllä ja piti koko- ja voimaedullaan ottelun hallinnassaan loppuun asti, mutta vastikään kehiin palannut Heinonenkin jätti osaamisellaan ja yritteliäisyydellään positiivisen kuvan.

Mico Hakkarainen vs Jamil Elo 2–1

Illan varsinainen show-stealer taottiin heti ensimmäisessä ottelussa, kun 75 kilon sarjan olympiatyylin koitoksessa forssalainen Hakkarainen ja helsinkiläinen Elo panivan hyrskyn myrskyn ammattilaishanskoilla. Hakkarainen oli aggressiivisempi ja osui alusta saakka jatkuvasti kovaa, mutta ensimmäisen erän lopulla Elo kajautti hänet oikean ja vasemman yhdistelmällä kanveesiin. Hakkarainen kokosi itsensä ja selvisi erätauolle vaivoin, ja otti ottelun jälleen hallintaansa. Armottomia laakeja vaihdettiin puolin ja toisin, mutta osumien määrässä mitattuna etu oli forssalaisella.