Putkonen ottelee huomenna Liverpoolissa

putkonen daviesHuomisessa WBA-liiton Continental-mestaruusottelussa toisensa kohtaavat Jarkko Putkonen, 31, ja hänen liverpoolilainen vastustajansa Robbie Davies Jr., 26, selvittivät kumpainenkin kevyen välisarjan painorajan 63,5 kiloa hetki sitten käydyssä punnituksessa heti ensimmäisellä yrittämällä. Putkonen alitti painorajan 400 grammalla Daviesin ollessa neljänneskiloa painavampi.

Pitkä ja hontelo kaveri on vastassa juuri niin kuin skouttauksen perusteella odotimmekin. Vartaloiskuja on painotettu viimeistelytreeneissä ja uskon vakaasti että Jarkko pehmittää Daviesin kyljistä ”katki” ennen kahdettatoista erää, ennustaa ottelun tulosta Jarkon valmentaja Petteri Rissanen.

Siviilityönään Pansion laivastoasemalla sotilaspoliisina toimiva Putkonen on entinen amatöörien Suomen mestari ja iskenyt ammattilaisena tähän mennessä 12 voittoa kärsien ainoan tappionsa pistein viime lokakuussa WBO-liiton Inter-Continental –mestaruusottelussa toiselle englantilaisottelijalle Jack Catterallille. Robbie Davies Jr. puolestaan on tappioton 11 ottelussa, mutta ei ole aiemmin esiintynyt millään mestaruustasolla.

Sen verran komealta tuo WBAn mestaruusvyö näyttää, että kyllä sen sunnuntaina pitää matkata Finnairin koneessa Suomeen. Missään nimessä ei vastustajaa voi aliarvioida, mutta tämän paremmin ei otteluun valmistautuminen olisi voinut mennä ja huomenna on tarkoitus tehdä tulosta Liverpoolin kehässä, sanoi Putkonen itse heti vaa’alta vapauduttuaan.

TIEDOTE, Paimander Sports Consulting @boxingroadshow