Puntarilla voi saada henkistä yliotetta

Ennen kohtaamista kehässä, nyrkkeilijät mittailevat toisiaan edellisen päivän punnitustilaisuudessa. Vuosien saatossa eri nyrkkeilyiltojen punnitustilaisuuksissa on nähty värikkäitä tilanteita, jotka ovat luoneet lisää jännitystä itse otteluun.

Suomalaisittain seuraava ammattinyrkkeilyilta järjestetään huomenna Seinäjoella. Tapahtuman pääottelussa Juho Haapoja hakee revanssia huhtikuiselle tappiolleen unkarilaisesta Tamas Lodista. Punnitustilaisuus on tänään Seinäjoen Torikeskuksessa.

-Punnituksen yhteydessä on mahdollista saada henkistä yliotetta. Se riippuu niin paljon siitä hetkestä ja tilanteesta. Me kaikki olemme ihmisiä ja ikinä ei tiedä onko kaverilla huono päivä menossa. Esimerkiksi silloin voi päästä ihon alle, Haapoja tuumii.

Haapojalla on edessään uransa 36:s ammattilaisottelu. Lodi astuu lauantaina kehään 28:nnen kerran. Molemmat ovat siis tuijotelleet useaan otteeseen vastustajiaan silmiin puntarin äärellä.

-Kokemus tuo pelisilmän milloin kannattaa yrittää ottaa etua jollain tavalla. Sen näkee kyllä. On se sitten kättely, kehuminen tai vaikka ranskalainen suudelma, niin pienellä jutulla voi päästä vastustajan pään sisään.

Haapoja nimeää esimerkiksi Floyd Mayweatherin yhdeksi taitavimmista psyykkaajista ennen ottelua.

-Taitolajihan se tavallaan on. Kaikkia ei voi mennä puntarilla pökkimään. Siinä saattaa pahimmassa tapauksessa sekoittaa omankin ajatuksen. Lodikin on niin kylmä kaveri, että hän ei pienistä hetkahda, mutta tänään se nähdään millä mielellä mies on.

 

Juho Haapojan ottelutapahtuman punnitustilaisuus pidetään tänään Seinäjoen Torikeskuksessa klo 18.00 alkaen.

Ottelujärjestys:

1) V-P Mattila vs. Marco Brignoli, 4 erää, ylempi keskisarja
2) Kian Thomas vs. Alisher Ashurov, 6 erää, välisarja
3) Matias Eklund vs. Giorgi Kandelaki, 4 erää, ylempi keskisarja
4) Mika Ritala vs. David Kis, 4 erää, kevyt keskisarja
5) Mikko Lehtinen vs. Nikoloz Kokashvili, 6 erää, höyhensarja
6) Henri Kekäläinen vs. Sergey Martirosyan, 8 erää, keskisarja
7) Juho Haapoja vs. Tamas Lodi, 10 erää, alempi raskassarja

TIEDOTE, Loud n’ Live