Potkoselle hajaäänitappio MM-kehässä – ”Ei tarvetta paniikkinappulalle”

Mira Potkonen joutui taipumaan hajaäänitappioon Thaimaan Sudaporn Seesondeeta vastaan nyrkkeilyn maailmanmestaruuskilpailujen puolivälierävaiheessa Intian Delhissä. 60 kiloisten ottelu päättyi thaimaalaisen voittoon tuomariäänin 4-1.

Rion olympiapronssimitalistin ja tämän vuoden Euroopan mestarin valmentaja Maarit Teuronen oli tyytyväinen suojattinsa otteisiin.

– Mirahan veteli aika hyvin. Esimerkiksi kolmas erä alkoi hienosti ja osumia sateli. Miran nyrkkeilyyn olen tyytyväinen, Teuronen kehui.

Potkonen voitti avauserän neljän viidestä arvostelutuomarin papereissa. Toinen erä meni puhtaasti Seesondeen nimiin ja kolmas erä meni thaimaalaiselle hajaäänin 4-1, joka oli myös ottelun lopputulos.

Näin kilpailujen ykkössijoitettu Potkonen jäi ilman mitalia pistesijoille 5-8.

– En usko että että vaikuttaa tulevaan tekemiseemme suuresti. Ei ollut mikään katastrofi, eikä paniikkinappulalle ole tarvetta. Jatketaan sitä mitä ollaan aiemminkin tehty, Teuronen mietti jatkoa.

– Kisojen anti oli hyvä. Edellisistä MM-kisoista oli kulunut kaksi vuotta ja nyt saimme katsauksen koko maailman tilanteeseen. Vuoden päästä alkaa taistelu Tokion olympiapaikoista ja olemme siihen nyt astetta valmiimpia.

TIEDOTE