Potkonen avasi olympialaiset upeasti – taistelee maanantaina mitalista!

Kuva: www,mirapotkonen.fi

Nokialainen Mira Potkonen avasi Rion olympialaiset upeasti niukalla, mutta ansaitulla voitolla viime olympialaisten pronssimitalista Adriana Araujosta. Potkonen voitti ottelun hajaäänituomiolla 2-1.

Brasilialainen avasi ottelun hyvin kotiyleisönsä edessä. Buuausten saattelemana kehään astellut Potkonen haki osumia vastaiskuilla ja antoi aloitteiden teon vastustajalleen. Erä oli erittäin tasainen, mutta näyttävimmät osumat iski brasilialainen. Arvostelutuomareista kaksi näki Araujon parempna ja yksi Potkosen.

Toisessa erässä Potkonen kiristi tahtia ja otteli aktiivisemmin, säilyttäen kuitenkin hermonsa. Potkonen sai Arraujon passivoitumaan ja hallitsi erää selvästi. Erävoitto Potkoselle kaikin tuomariäänin.

Kolmannessa erässä ottelu tasoittui, kun Araujo kykeni olemaan toista erää aktiivisempi. Äärimmäisen tasainen erä meni braslialaiselle hajaäänin.

Tuomarien pisteet kolmessa avauserässä jakaantuivat kuitenkin niin, että Potkonen johti ottelua viimeiseen erään lähdettäessä kahden tuomarin papereissa (pisteet olivat 29-28, 29-28, 28-29).

Tuomaripisteet Punaisena kulmassa otelleen Potkosen pisteet merkitty ensimmöisenä
Tuomaripisteet
Punaisena kulmassa otelleen Potkosen pisteet merkitty ensimmöisenä

Viimeisessä erässä molemmat yrittivät kovasti, mutta Potkosen pää pysyi kylmempänä ja jalat toimivat paremmin. Erän näyttävimmät osumat johtuivat Potkosen nyrkkien ja Arraujon pään yhteentörmäyksistä.

Yksi arvostelutuomareista antoi kummallisesti erän brasilialaiselle, mutta sillä ei ollut merkitystä, sillä kaksi tuomaria joiden pisteissä Potkonen johti ottelua, antoivat erävoiton Potkoselle.

Näin Suomen ja Tampereen Voimailuseuran Mira Potkonen eteni kahdeksan parhaan joukkoon sarjassa 60 kiloa.

Maanantaina vastassa Katie TaylorKatieTaylor

Maanantaina 15. elokuuta kello 17.30 Suomen aikaa Potkonen kohtaa puolivälierissä itsensä Katie Taylorin, Lontoon olympiavoittajan, moninkertaisen maailman- ja Euroopan mestarin, kautta aikojen menestyneimmän naisnyrkkeilijän.

Potkonen ja Taylor ovat kohdanneet muutaman kerran ja joka kerta Taylor on vienyt ottelut nimiinsä tuomarien yksimielisillä päätöksillä. Helpolla Taylor ei kuitenkaan ole kertaakaan päässyt väkivahvan suomalaisen kanssa.

Viimeisen vuoden aikana Taylorin voittomarginaalit kuitenkin pienenivät ja huhtikuussa Euroopan olympiakarsintaturnauksessa nähtiin melkoinen yllätys, kun Yana Alekseevna kukisti Taylorin välierävaiheessa. Kesäkuisten MM-kilpailujen välierävaiheessa Taylor hävisi Estelle Mosselylle.

Taylorin asema naisnyrkkeilyn kiistattomana ykkösnimenä on siis viety, mutta Taylor on silti vedonlyöntiyhtiöiden ykkössuosikki voittamaan sarjan kultamitali Riossa.

Mira Potkonen on kohdannut molemmat Taylorin kukistaneet nyrkkeilijät. Yana Alekseevnaa vastaan Potkonen on voittanut kerran ja hävinnyt kerran. Maailmanmestaruuden tänä vuonna voittaneen Estelly Mosselyn Potkonen on puolestaan kukistanut kaikissa naisten kolmessa kohtaamisessa.

Maanantai 15. elokuuta 2016 saattaa hyvinkin olla se päivä jolloin on Mira Potkosen aika kukistaa vaikeuksista kärsinyt suurmestari ja varmistaa Suomelle ensimmäinen nyrkkeilyn olympiamitali 24 vuoteen.

#miracletime