Porvoolaisesta Arslan Khataevista nyrkkeilyn Bundesliiga voittaja ensimmäisenä Suomessa

Arslan Khataevin edustama BC Traktor Schwerin varmisti kauden 2018-19 liigavoiton ja samalla Saksan mestaruuden jo ennen kauden viimeistä ottelua. Khataev kukisti viimeisessä ottelussaan Remi Bojanin selvin 5-0-lukemin. Ansiokas esiintyminen suositussa Bundesliigassa on tuonut Khataeville kaivattua kansainvälistä kokemusta ja tasokkaita vastustajia.

 BC Traktor Schwerinin innokkaat kannattajat ovat omineet muhkeasta papakhi-hatustaan tunnetun suomalaisnyrkkeilijä Arslan Khataevin tyystin oman kaupunkinsa nyrkkeilijäksi. Porvoon Nyrkkeilyseuraa kotimaassa edustava Khataev on joukkueessaan sarjansa ykköstykki. Voitto viikonlopun ottelussa Remi Bojanista oli sinetti seuran Bundesliiga-sarjan voitolle peräti 21 vuoden jälkeen.

– Kyllä tämä oli merkityksellinen voitto sekä BC Traktor Schwerinille kuin myös Arslanille, toteaa valmentaja Karre Anttonen. ”Koskaan aiemmin Traktor Schwerin ei ole voittanut Hannoveria näiden kotikehässään, joten mestaruudella on moninkertainen merkitys seuran uskollisille ja äänekkäille kannattajille”.

Saksan Bundesliigan ottelut on käyty kansainvälisen Nyrkkeilyliiton, eli AIBAn uusien painoluokkien mukaan, joten kausi Saksassa on tuonut mahdollisuuden valmennusparille myös harjoitella valmistautumista uuteen 57-kilon painoluokkaan.

– Bundesliiga on tarjonnut Arslanille kaivattua monipuolista ottelukokemusta kovista kansainvälisistä nyrkkeilijöistä. Lisäksi liigan ympärillä elävä nyrkkeilykulttuuri kannattajajoukkoineen, rummuttavine faneineen ja seuran tunnuslauluineen ovat tuoneet tekemiseen aivan uudenlaista suuntaa, iloitsee Anttonen. ”Ensi kaudella Arslan Khataevin nimi on jo kaikille lajia seuraaville tutumpi, mikä asettaa myös omat tavoitteemme korkeammalle – tahto tehdä asiat paremmin vain vahvistuu”.

Arslan Khataevin kausi jatkuu jo kahden viikon kuluttua GeeBee-turnauksessa, Helsingissä. 

TIEDOTE