Petteri Fröjdholm Sauerlandin iltaan

 

PetteriFSiirtyessään ammattinyrkkeilijäksi vuonna 2013 asetti oululainen Petteri Fröjdholm yhdessä valmentajansa Kalle Tolosen kanssa tavoitteekseen nousta EU–arvolistalle kolmessa vuodessa. Tuon jälkeen on Fröjdholm kulkenut voitosta voittoon ottelulistan ollessa nyt numeroissa 8-0. Euroopan Ammattinyrkkeilyliitto EBUn EU-listalla olevat nyrkkeilijät voivat päästä ottelemaan kattojärjestön ns. kevyemmästä tittelivyöstä eli EU-mestaruudesta. Kyseistä tittelin aiempia haltijoita Suomessa ovat olleet Amin Asikainen, Juho Haapoja, Robert Helenius, Ville Piispanen ja Edis Tatli.

Tietokonepohjaisissa BoxRecin Euroopan-rankingeissa Fröjdholm on tällä hetkellä arvostettu omassa painoluokassaan (super featherweight / ylempi höyhensarja, – 58,9kg) sijalle 33. Kyseisellä listalla on kaiken kaikkiaan 183 nyrkkeilijää.

  • Kaukana ei enää olla. Ensimmäiseen asetettuun tavoiteviittaan eli nousuun EU –listalle kolmessa vuodessa on vielä asetettua aikaa n. puoli vuotta jäljellä. Sen pitäisi riittää, mutta nyt on lyötävä uutta vaihdetta silmään. Otteluiden erämääriä tulee nostaa, vastustajien tasoa tulee nostaa ja ottelutiheyttä tulee kasvattaa, määrittelee tilanteen Fröjdholmin manageri Marko Remahl.
  • Tämä projektin loppukiri alkaa Tanskassa 12.syyskuuta, kun Petteri ottelee ensimmäisen kahdeksaneräisen ottelunsa. Todennäköisen vastustajankin on jo julkisuudessa esitetty, mutta antaa promoottorin julkaista nimi virallisesti ennen kuin kommentoimme, jatkaa Remahl.

Tanskan Frederikshavnissa 12.9.2015 käytävän ammattinyrkkeilyillan promotoi eurooppalaisen nyrkkeilyn mahtitaho Sauerland Promotion osana Nordic Fight Night –tapahtumasarjansa. Ilta on nähtävissä ViaPlay -palvelusta. Fröjdholmille on siis tarjolla niin arvokasta tv-näkyvyyttä kuin mielenkiintoinen päänavaus Suomen rajojen ulkopuolelle.

  • Olen tyytyväinen sopimukseemme Sauerlandin kanssa. Kunhan Petteri pärjää Tanskan kehässä, eikä mitään odottamatonta tapahdu, niin yhteistyö mitä luultavimmin jatkuu. Tämän enempää en arvaa taustoista kertoa vaan annamme Sauerlandin luvan julkaista asioita siten kuin he parhaaksi katsovat, valottaa manageri Remahl.

 

*korjattu 7.9.2015: ”Ilta esitetään suorana lähetyksenä Nelonen Pro 2-kanavalla ja Ruutu-palvelussa.” –> ”Ilta on nähtävissä ViaPlay -palvelusta”