Petteri Fröjdholm ottelee EU-mestaruudesta Oulussa

Oulun Urheilutalolla järjestetään 3.3.2017 ”Kuningas kruunataan Pohjolassa” -nimeä kantava ammattinyrkkeilytapahtuma, jonka pääottelussa Petteri Fröjdholm, 25, metsästää sekä uransa kahdettatoista peräkkäistä voittoa että Euroopan Ammattinyrkkeilyliiton EBUn EU-mestaruusvyötä.

Voittaessaan Fröjdholmista tulisi kuudes suomalainen ammattilaisten Euroopan Unionin mestari Amin Asikaisen, Ville Piispasen, Robert Heleniuksen, Juho Haapojan ja Edis Tatlin seuraksi.

Alunperin EBU nimesi Fröjdholmin kanssahaastajaksi espanjalaisen veteraanin Ruddy Encarnacionin, mutta tämä vetäytyi suunnitellusta ottelusta joulukuun puolivälissä. Korvaavaksi vastustajaksi vahvistui joulunpyhien aikoihin kirgisialaissyntyinen, Belgiassa asustava ja harjoitteleva Faroukh Kourbanov.

Fröjdholm ja Kourbanov lähtevät otteluun hyvin yhtäläisistä lähtökohdista : Fröjdholm on yhdeksää kuukautta vanhempi ja ehätti ammattilaiseksi muutamaa kuukautta aiemmin keväällä 2013. Kourbanov on puolestaan otellut tähän mennessä 12 ammattilaisottelua Petteriä yhtätoista vastaan ja johtaa erissä lasketussa kokemuksessa 67-53.

Molemmat ovat myöskin voittaneet kaikki ammattilaisottelunsa; Fröjdholm neljä ennen täyttä aikaa, Kourbanov puolestaan kolme. Amatöörimeriittejä vuosien 2009 ja 2011 Suomen mestari Fröjdholmilla on enemmän Kourbanovin saavutettua vain yhden hopeamitalin maansa mestaruuskisoissa.

Esiotteluissa muut Pohjois-Suomen ykkösiskijät – Juho Haapoja ja Henri Kekäläinen

Illassa tullaan näkemään myös ”Härmän Häjy” Juho Haapoja ja ”Kemin Kivinyrkki” Henri Kekäläinen. Tältä osin ilta tulee siis olemaan edustava pohjoisen Suomen ammattinyrkkeilyn kavalkadi, kun mukana ovat molemmat mestaruuskehien ”konkarit”.

Kaksi kertaa maailman valtaliittojen nuorten maailmanmestaruudesta otellut Kekäläinen, 25, kohtaa belgialaisen Cedric Speran, 27. Kekäläisellä on tilillään yhdeksän ammattilaisvoittoa 12 ottelusta, Speralla puolestaan 12 voittoa ja kuusi tappiota. Reippaasti yli 180-senttiset Kekäläinen ja Spera ovat ulottuvia, pitkänhuiskeita keskisarjalaisia, joiden kohtaamisessa testataan nimenomaan nyrkkeilytaitoa.

Juho Haapojan vastustajaneuvottelut ovat kesken. Hänenkin vastustajakseen himoitaan maaotteluhengessä belgialaisnyrkkeilijää, mutta tappiottoman vastustajakandidaatin taustavoimat eivät ole vielä tehneet tarjouksen osalta päätöstään.

Tapahtuman liput tiulevat myyntiin maanantaina 23.tammikuuta lippu.fissä. Oulun Urheilutalolle mahtuu vajaat 1200 nyrkkeilynystävää, joten odotusarvona on se, että ensi kertaa sitten Amin Asikaisen ja Yory Boy Campasin ikimuistoisen kohtaamisen tulee urheiluhallitapahtuman liput loppumaan kesken.

TIEDOTE, Boxing Roadshow