Petteri Fröjdholm iskee EU-mestaruudesta Kisahallissa

Töölön Kisahallissa 25. maaliskuuta järjestettävän Kisahalli Fight Night -ammattinyrkkeilytapahtuman tarjonta kasvoi toisella mestaruuskamppailulla. Oululainen Petteri Fröjdholm saa vastaansa Belgian Faroukh Kourbanovin taistelussa ylemmän höyhensarjan EU-mestaruudesta. Pääottelussa Italian Leonardo Damian Bruzzesen kohtaava Juho Haapoja kertoo, että hänelle kysymyksessä on ”kaikki tai ei mitään” -tilanne: voitto vie uran pitkän askeleen eteenpäin, tappion myötä ripustetaan hanskat naulaan.

Dominus Boxing Group järjestää 25. maaliskuuta Helsingissä Kisahalli Fight Night -nyrkkeilyillan, joka huipentuu kahteen Euroopan ammattinyrkkeilyliiton EU-tittelikamppailuun. Aiemmin julkistetun Juho Haapojan (27–7–2) ja Leonardo Damian Bruzzesen (17–2) kohtaamisen lisäksi Petteri Fröjdholm (11–0) ottelee ylemmän höyhensarjan herruudesta belgialaista Faroukh Kourbanovia (12–0) vastaan.

Fröjdholmin ja Kourbanovin ottelu on kahden tappiottoman nyrkkeilijän kohtaaminen, mikä tuo kamppailuun oman lisäsäväyksensä. 26-vuotiaalle Fröjdholmille ilta tarjoaa ensimmäisen mestaruuskoitoksen ammattinyrkkeilijänä, vuotta nuorempi Kourbanov on aiemmin voittanut Belgian mestaruuden vuonna 2015.

Voittaessaan vasenkätinen oululainen liittyisi nimekkääseen kerhoon. EU-mestaruuden ovat kotimaisista nyrkkeilijöistä napanneet ainoastaan Juho Haapoja, Edis Tatli, Amin Asikainen, Robert Helenius ja Ville Piispanen.

Haapojalle mestaruus olisi siis jo uran toinen. Ensimmäisen kerran ”Härmän Häjy” voitti tittelin vuonna 2011. Raivokkaasta ottelutyylistään tunnettu ylihärmäläinen kertoo, että hän on joko maaliskuun päätteeksi uudelleen EU-mestari tai sitten ura päättyy tykkänään – eikä hänellä ole mitään aikeita lopettaa.

”Lupasin vaimolleni, että lopetan urani seuraavaan tappioon. Ja tähän matsiin se ei lopu, siitä lähdetään!” Haapoja vannoo ja jatkaa pahaenteisesti:

”Teen ottelussa kaikkeni, jotta mestaruusvyö saadaan Härmään ja matkani nyrkkeilijänä jatkuu. Kävi matsissa kuinka tahansa, ainakin se on varmaa, että Bruzzese muistaa sen lopun ikäänsä.”

Haapojan vastustaja Bruzzese on hänkin iskenyt aiemmin EU-mestaruudesta. Italialainen kuitenkin hävisi maanmiestään Maurizio Lovaglioa vastaan käydyn kamppailun vuonna 2015.

”Valmistautumiseni on sujunut erinomaisesti. Olin jo aiemmin treenaamassa Englannissa kolmen viikon ajan, ja tällä viikolla lähden uudelleen muutamaksi viikoksi Lontoon sumuun. Treenien pääpaino on kovissa sparreissa”, Haapoja kertoo.

Illan esiotteluissa nähdään runsaasti lisää suomalaisnyrkkeilijöitä. Esiottelujen otteluparit julkistetaan lähiviikkoina.

TIEDOTE, Dominus Boxing Group