Pekka Mäki tyytyväinen: näytimme arvostelijoille pitkää nenää

Metro Areena Fight Night -ammattinyrkkeilyilta huipentui Eva Wahlströmin ja Edis Tatlin menestykseen. Molemmat hallitsevat mestarit säilyttivät tittelivyöt itsellään, vaikka haastajat antoivat täyden vastuksen kummallekin. Urheilullisesti hyvätasoinen ilta oli Pekka Mäen mieleen.

Metro Areena Fight Night -illan pääotteluissa hallitsevat mestarit Eva Wahlström sekä Edis Tatli saivat otella täydet erät yleisöä viihdyttävää nyrkkeilyä. Maailmanmestaruus ja Euroopan mestaruus jäivät suomalaisnyrkkeilijöille kuitenkin selvillä pistevoitoilla.

Nyrkkeilyillassa oteltiin yhteensä kahdeksan ottelua, joiden tasoon valmentaja ja promoottori Pekka Mäki oli tyytyväinen

– Olen tosi tyytyväinen illan urheilulliseen kokonaisantiin. Jesse Jouhkin tärykalvon puhkeaminen jo toisessa erässä harmittaa. Se esti matsin jatkamisen, mikä on sääli, sillä vastassa oli voitettavissa oleva nyrkkeilijä.

– Positiivisen välähdyksen tekemisestään antoi Tuomas Eronen. Tämä ottelu lupaa hyvään huhtikuun lopussa järjestettävään Leppävirran Vesileppis-iltaan, jossa Eronen nousee seuraavaksi kehään. Räsäsen näyttö sairausloman jälkeen oli vakuuttava, vaikka toki työtä on vielä edessä huippukuntoon pääsemiseksi. Toure ja Mentsikainen ottelivat hyvin, Moralesin ottelu oli vähän tarpomista, summaa Mäki illan esiottelut.

Mäki harmittelee, ettei työkiireidensä takia nähnyt Wahlströmin ja Santanan ottelua kokonaan, mutta oli näkemiensä välähdysten perusteella tyytyväinen mestaruusottelun tasoon.

Edis Tatlin ja Massimiliano Balllisain ottelu oli Mäen mielestä yllättävän kova ja siksi viihdyttävä.

– Ballisai antoi kovan vastuksen, niin kuin Euroopan mestaruudesta otellessa pitääkin. EBU-vyö on taistelun arvoinen ja yleisö sai nähdä hyvän ottelun.

Ottelu ja voitto tuli Tatlille hänen uransa kannalta hyvään aikaan.

– Edis sai 12 erää hyvää kokemusta itselleen mestaruusottelusta. Hän oli mielestäni vakuuttava, vaikka olisin toivonut selkeämpää perusnyrkkeilyä. Pienet tanssahtelut kehässä antoivat Ballisaille mahdollisuudet satuttaa, ja kyllähän mies tilaisuuksia osasi käyttää hyväkseen.

Myös itse iltaan ja sen järjestelyihin Mäki on tyytyväinen.

– Iltaa promottiin hyvin. Sosiaalista mediaa hyödynnettiin ja se toi illalle runsaasti arvokasta ansaittua näkyvyyttä. Markkinoinnista ei jäänyt ainakaan kiinni, etteikö ilta olisi ollut kaikkien nyrkkeilystä kiinnostuneiden, ja toki muidenkin tiedossa. Areena on tämän tyyppisiin tilaisuuksiin hyvä. Vielä kun julkisenliikenteen yhteydet metron myötä paranevat, saavutettavuus pääkaupunkiseudulla paranee huomattavasti, summaa Mäki illan järjestelyiden onnistumista.

– Vaikka pahat kielet yrittivät puhua illan peruuntumisesta ja ongelmista ennen iltaa, mielestäni näytimme kokonaisuutena pitkää nenää arvostelijoille. Juna kulkee ja iltoja järjestetään jatkossakin, kuittaa Mäki lopuksi.