Pacquiao ja Whyte voitokkaita viikonloppuna

Filippiinien kehäveteraani Manny Pacquiao, 62-7-2 (39), betonoi asemaansa keskusteluissa kaikkien aikojen suurimpien nyrkkeilijöiden paremmuusjärjestyksestä lauantai-iltana Las Vegasissa. Peräti kahdeksan painoluokan huipulle yltänyt nelikymppinen otti vakuuttavan, joskin vain hajaäänituomiolla vahvistetun voiton aiemmin lyömättömästä Keith Thurmanista. Tuomaripisteet kehälegendan hyväksi olivat 115–112, 115–112, ja 113–114.

Pacquiao väläytti vaarallisuuttaan jo avauserässä täräyttämällä yhdysvaltalaisvastustajansa luvunottoon nopealla koukullaan. Alkuerät kulkivat Pacquiaon komennossa, ja hänen tuttu nopeutensa oli edelleen ratkaiseva ase kymmenen vuotta nuorempaa ja luonnostaan kookkaampaa Thurmania vastaan. Thurman pääsi otteluun vähitellen paremmin mukaan ja sai pelätyn oikean suoransa perille useita kertoja, mutta ei saanut piskuista Pacquiaota todellisiin vaikeuksiin kertaakaan. Kymmenennessä erässä Pacquiaon palleaisku sai Thurmanin taittumaan kaksin kerroin ja imi voimat tämän loppukiristä.

Pacquaio oli saanut kelloa käännetyksi taaksepäin ja järjesteli yhden terävimmistä esityksistään vuosikausiin. Montaa ottelua Filippiinien senaattorilla ei voi olla enää jäljellä ja välisarjan ykkösnimen aseman saavuttaminen Errol Spence Junioria vastaan vaikuttaa utopialta, mutta Manny on pystynyt ihmeisiin ennenkin. Keith Thurman taas ei ole onnistunut tavoittamaan samaa terävyyttä ja iskunajoitusta kuin ennen ottelutaukoaan ja terveyshuoliaan, ja yhdysvaltalaisen uran jatko on vaakalaudalla.

Dillian Whyte kesti Rivasin rynnäkön

Euroopan puolella Matchroom-tallin Lontoon-illassa raskaansarjan The Ring -lehden viides haastaja Dillian Whyte, 26–1 (18), kesti tuntemattoman mutta vaarallisen kolumbialaisen Oscar Rivasin 26–1 (18) hätyyttelyt. Whyte raatoi kahdentoista värikkään erän jälkeen yksimielisen pistevoiton, joka kirjattiin 115–112, 115–112 ja 116–111.

Pienikokoinen mutta ylävartaloltaan teräskuntoiselta vaikuttanut Rivas väläytti heti alkuerissä nopeuttaan ja terävyyttään pakottaen verkkaisemman ja massiivisen Whyten edellään köysiin ja sai tämän reagoimaan napakoilla iskusarjoillaan. Whyte vastaili pitkällä jabillaan, jonka kiertämisessä kolumbialaisella oli ongelmia. Toisessa erässä Whyte satutti Rivasia, ja The Body Snatcher -lempinimensä velvoittamalla tavalla britti investoi alusta asti myös lujiin vartaloiskuihin.

Hieman pulskassa kunnossa ollut Whyte johti ottelua niukasti, kun yhdeksännessä erässä Rivasin kohokoukku iskusarjan keskellä pudotti hänet kanveesiin. Rivas haki ratkaisua, mutta uupuneelta näyttänyt englantilainen kesti rökityksen. Viimeisiin eriin Whyte tapojensa mukaisesti piristyi, kun taas Rivasin tankit olivat täysin tyhjentyneet, luultavasti juuri Whyten vartalopommien jäljiltä. Hyvää voittosarjaa Joshua-tappion jälkeen nakuttaneelle Whytelle lienee seuraavaksi luvassa titteliottelu, mutta tappiostaan huolimatta myös Rivas onnistui ankkuroimaan itsensä sarjan kymmenen kärjen tuntumaan.

Britannian illan näyttävimmästä esityksestä vastasi ikiluotettava Dereck Chisora, 30–9 (22), joka rusikoi Puolan Artur Szpilkan, 22–4 (15) perusteelliseen tappioon toisessa erässä. Kahden massiivisen ja mielellään eteenpäin pyrkivän hyökkäysvaunun törmäyksessä Chisora oli liian kova ja osaava, eikä takajalalle joutunut Szpilka kyennyt estämään tämän rynnistystä. Ottelun ratkaissut sarja oli pelottavan kova, ja Szpilkan virvoittelussa jouduttiin turvautumaan happimaskiin.

Illan kolmannessa raskaansarjan koitoksessa olympiamitalisti ja ex-lupaus David Price piti uransa hengissä kukistamalla kotitallin David Allenin helposti luovutuksella kymmenen yksitoikkoisen erän jälkeen. Lasikanuuna Price ei ole lainkaan yhtä vaarallinen kuin uransa parhaina päivinä ja välillä hänen suojauksensa oli hukkateillä, mutta Britannian kansallisen tason tekijä Allen ei kyennyt totisesti uhkaamaan häntä missään vaiheessa. Pricen uralukemat ovat nyt 25–6 (20).