Päättyykö Eva Wahlströmin ura ensi viikon otteluun?

Edis ja Eva-2Maailmanmestari Eva Wahlström valmistautuu puolustamaan mestaruuttaan viikon kuluttua Espoossa. Viimekeväinen mestaruus merkitsi ensimmäisen suuren virstanpylvään saavuttamista ja unelmien täyttymistä. Ensi perjantaina 18.3. Espoon Metro Areenalla käytävä ottelu asettaa Wahlströmin uran vaa’ankielelle – tappio Dahiana Santanalle saattaa päättää Eva Wahlströmin uran tähän.

Suomen ammattinyrkkeilyn ensimmäinen naisten maailmanmestari Eva Wahlström juhli WBC-liiton mestaruutta viime keväänä Helsingissä, halliten mestaruusottelua helpohkosti alusta loppuun. Metro Areena Fight Night -illassa Eva Wahlström pääsee kokeilemaan todellista osaamistaan, kun vastaan nousee kokenut mestaruusotteluiden iskijä Dahiana Santana, joka voittaessaan voi päättää Wahlströmin uran.

Pekka Mäki pitää tulevaa vastustajaa erittäin kovana nyrkkeilijänä.

 – Dahiana Santana on kolminkertainen maailmanmestari, jota ei ole kertaakaan tyrmätty käymissään 42 ottelussa. Hän on tottuneempi ottelemaan isoissa otteluissa, onhan hänellä oteltuja eriä huomattavasti enemmän kuin Evalla. Santana on fyysinen, ulottuva ja ehdottoman kovalyöntinen – hänellä on kolme kertaa enemmän tyrmäyksiä kuin Evalla, summaa Pekka Mäki tulevan vastustajan vahvuuksia.

Pekka Mäki ennustaa tulevasta ottelusta tasaista ja ehdottoman kovaa kamppailua.

– Ottelu voi päättyyä 50-50 aivan kumman eduksi tahansa. Panokset tässä ottelussa ovat korkealla. Mikäli Eva häviää tämän ottelun, tulee olemaan vaikeaa enää löytää hänelle järkevää ottelua. Tappio voi siis lopettaa hänen uransa, painottaa Mäki ottelun merkittävyyttä Evan uralla. Voitto sen sijaan toisi kaikkien liittojen vyöt Evan ulottuville.

– Olen puhunut Evan kanssa ja tiedän, että hänen tavoitteenaan on kuitenkin halu saavuttaa myös muiden naisnyrkkeilyliittojen mestaruusvöitä. Mutta pääsy niihin otteluihin edellyttää ehdottomasti Santanan voittamista. Jos tämän ottelun häviää, portit muihin mestaruusotteluihin sulkeutuvat, kertoo Pekka Mäki.

– Ensi perjantain Metro Areena Fight Night -tapahtuma saattaa jäädä viimeiseksi mahdollisuudeksi nähdä Eva Wahlström ottelemassa livenä. Eva on kovemmassa kunnossa kuin ikinä, myös henkisesti. Uskon, että fanien tuleminen paikalle kannustamaan tuovat Evalle sen toivotun ylimääräisen voiman, jota tässä ottelussa tarvitaan. Me kaikki, niin Eva, fanit kuin taustajoukot, haluamme nähdä Evan vielä jatkossakin, päättää Pekka Mäki.

Metro Areena Fight Night -illassa 18.3. mestaruuttaan puolustaa myös EBU-liiton Euroopan mestari Edis Tatli.

TIEDOTE, Metro-areena Fight Night