Otteluennakko: Brook vs Porter

Tulevana viikonloppuna taistellaan välisarjan IBF-liiton maailmanmestaruudesta Kaliforniassa. Tuossa ottelussa Euroopan huipulle itsensä taistellut Kell Brook haastaa amerikkalaisen mestarin Shawn Porterin.

Ottelusta on odotettavissa kiihkeä: Shawn ”Showtime” Porter on noin 5cm lyhyempi kuin brittivastustajansa Brook ja pitää itsensä yleensä hyvin matalana, pienenä maalina. Silloin kun Porter hyökkää, yleensä tapahtuu. Porterin arsenaalista löytyvät sekä räjähtävän nopeat suorat että tuhoavat koukut ja hän todella ”haluaa satuttaa”. Porter todennäköisesti ei ole vielä edes löytänyt omaa parastaan, viimeisin ottelu Brooklynin Paulie Malignaggia vastaan kertoi, että kehitystä on tapahtunut vielä hurjasti mestaruusaikanakin.

”Muropaketista” saatua taitelijanimeä käyttävä Kell ”Special K” Brook taas ottelee hyvin pystyssä ja omaa perinteistä ilmaisua käyttäen enemmän ”eurooppalaisen” tyylin. Hänen puolustuksensa perustuu herkkään liikkeeseen ja hyviin torjuntoihin, mutta riittääkö se hyökkäysvaunu Porteria vastaan?
Tyylien kohtaaminen on mielenkiintoinen nähdä; pureeko Brookin ”nätimpi” nyrkkeily ja tarkat suorat, vai hukuttaako Porter britin iskusateeseen?

Porter on jo todistanut itsensä ns. world-levelillä, Brook vasta Euroopan tasolla. Nyt hänen täytyy tuo tasonnosto tehdä, mikäli haluaa mestarin syrjäyttää . Tuntuu, että molemmat katsovat vaarallisesti jo tämän ottelun jälkeiseen aikaan, Brook puhuu Amir Khanin kohtaamisesta ja Porter Floyd Mayweatheristä .

 

Täsmäveikkaukset:

Ville Niemonen: Brook pysynee ottelussa hyvin mukana n. viisi ensimmäistä erää ja pitää ottelun pistekorteilla tasaisena. Porter todennäköisesti aloittaa hieman varovaisemmin kunnioittaen Brookin iskuvoimaa, mutta laitettuaan kovimman hyökkäysvaihteen silmään ottelun loppupuoliskolla, pysäyttää britin säilyttäen mestaruutensa – Porter loppuerien keskeytyksellä.

Miika Forsström: Kell Brook on suuren potentiaalin omaava nyrkkeilijä, joka on ajoittain näyttänyt myös hieman haavoittuvalta. Brookin on täytynyt saada rauhassa kypsyä ensimmäistä maailman luokan otteluaansa ja uskon ajoituksen tähän huippuotteluun olevan hänen kannaltaan täydellinen. Uskon Brookilla olevan riittävästi taitoa, energiaa, iskutehoa ja kokemusta voittaakseen valtaosan eristä hieman tasapaksua Porteria vastaan – Brook pistein.

Janne Romppainen: Luvassa on vauhdikas ja jännittävä matsi kahden voittamattoman lupauksen välillä. Porter on napannut komeita voittoja viimeisimmissä otteluissaan, mutta vaikuttaa tyyliltään haavoittuvammalta kuin tyylikkäästi nyrkkeilevä Brook. Suuri kysymys liittyy siihen, riittääkö Brookin kaato pysäyttämään Porterin rynnäkön ja kestääkö hänen leukansa Porterin tulivoiman. Jos Brook saa amerikkalaisen pysähtymään, hänelle on tie auki pistevoittoon. Pitäisin Porterin voittoa ennen täyttä aikaa kuitenkin todennäköisimpänä vaihtoehtona – Porter keskeytyksellä.